Ugens vintest: Sauvignon Blanc til tops

En ny New Zealandsk verdensklasse producent har entreret det danske marked via Vinslottet i Greve. Det er konklusionen på denne uges vintest. Soho hedder vinhuset og vinpanelet fik lejlighed til at blindteste to af huset Sauvignon Blancs.

Og til trods for at smagningen bød på adskillige fantastiske vine til prisen, hævede begge vine fra Soho sig over mængden, og gjorde sig fortjent til prædikatet verdensklasse. Kun en enkelt Côtes du Rhône formåede for alvor at byde dem op til dans.
 
Den største oplevelse af dem alle var vindervinen Soho Stella Sauvignon Blanc 2012. En næsten overjordisk lækker vin med lime gul tone, intensiv næse af hyldetræ og nyslået græs og med en helt eventyrlig smag, som næsten eksploderer i munden med noter af lime, hyld og passionsfrugt, alt sammen perfekt bundet sammen af vinens symbiose af syre og sødme.

Det er vine som disse, som har skaffet New Zealandsk Sauvignon Blanc fra Marlborough ryet som verdens bedste.
 
Testvinder
Soho Stella Sauvignon Blanc 2012
******
Forhandler: Vinslottet
Pris: 175 kr.
 
Andre anbefalede vine: 
 
Soho White Collection Sauvignon Blanc 2012
******
Forhandler: Vinslottet
Pris: 109 kr.
Kommentar: Virkelig lækker New Zealandsk Sauvignon Blanc med betagende blomsterduft og rig og rund smag, hvor orangetoner blandes med hyldeblomst og let tørret enghø. Vurdering 220 kr.
 
Torres Gran Coronas Cabernet Sauvignon 2009
*****
Forhandler: Hj Hansen / Vinspecialisten
Pris: 80 kr.
Kommentar: Flot sammensat vin med stald og fad i næsen og kompleks smag med markant tanninbid og toner af marcipan, eg og peber.
 
Rodney Strong Knotty Vines Zinfandel, Northern Sonoma County 2010
******
Forhandler: Skjold Burne
Pris: 119,75 kr.
Kommentar: Super hardcore, voluminøs og tanninrig californisk Zinfandel med solbær og enebær i næsen, fad, solbærbusk og kirsebærsten i munden, og lang peberintensiv eftersmag. Rendyrket råstyrke på flaske.
 
Thorn Clarke Terra Barossa 2010
*****
Forhandler: Skjold Burne Vinhandel
Pris: 99,75 kr.
Kommentar: Markant og flot afbalanceret australsk Shiraz med lakrids og eg i næsen, lækre pebernuancer i munden og fint kontrolleret sødme i eftersmagen, som styrer vinen fint fri af den marmeladefælde, som mange australske vine falder i.  
 
Domaine de la Janesse Côtes du Rhône 2010
******
Forhandler: Jysk Vin
Pris: 65,95 kr.
Kommentar: Domaine de la Janesse er tidligere havnet øverst på sejrsskamlen hos FinansBureauet, og havde også vundet denne gang, havde det ikke været for et par fænomenale new zealandske Sauvignon Blancs. Domaine de la Janesse er synonymt med fantastisk vin til prisen, og hvordan prisen kan holdes nede på 65,95 kr. er ganske enkelt en gåde. Vurderingen i blindtesten havnede på 145 kr. En super flot okseblodsfarvet vin med dyb duft af røg og valnød, kraftig mund med toner af peber og eg og lang raffineret eftersmag pakket ind i velafstemte tanniner.  
 
Miliante Aglianico Beneventano 2012
*****
Forhandler: Skjold Burne
Pris: 59,75 kr.
Kommentar: Delikat syditaliener med toner af cedertræ i næsen og kraftig sødmefuld og frugtintensiv mund med toner af peber og oregano. Godt køb til prisen.
 
Tierra Fuerte Graciano 2011
******
Forhandler: Vinoble
Pris: 99 kr.
Kommentar: Superlækker mellemspansk vin med skøn duft af fad, stald og enghø. Perfekt velafstemt smag med noter af ristede pinjekerne, peber, brombær og eg pakket fint ind velafstemt sødme, som fortsætter i den lange fløjlsbløde eftersmag. Fortjener dekantering. Vurdering 165 kr.

FinansBureauet.dk tester hver uge en række vine, med det formål at finde de bedste vine til prisen. Alle vine smages som udgangspunkt blindt. Vinene vurderes i forhold til deres priser efter følgende skala:
 
Stjerner         Vurdering
******          Vurderes til at burde koste mindst 50 % mere end butiksprisen          
*****            Vurderes til at burde koste mellem 25 og 49 % mere end butiksprisen
****              Vurderes til at burde koste mellem 1 og 24 % mere end butiksprisen
Vine der vurderes til at koste mindre end butiksprisen vil ikke blive omtalt. 

Skrevet af Claus Forrai, finansbureauet.dk

Læs flere nyheder fra FinansBureauet her 

Dagens Gossip