Ugens vintest: Shiraz-vinder er et fund til prisen

En seriøs svampeplukker afslører aldrig, hvor han finder sine kantareller. Og som vinanmelder kan man nogle gange være fristet til samme grad af hemmelighedskræmmeri.

Som i denne uges test af Shiraz/Syrah. Vindervinen er nemlig noget af et fund til prisen.

The Dirty Hoe Clare Valley Shiraz 2012 hedder vinen, som sælges af The Wine Company til en pris af 75 kr. Og det er en fantastisk vin til prisen. Arkitekten bag vinen er Kevin Mitchell fra Kilikanoon. Og han har skabt en super lækker australsk pleaser, der kombinerer det kraftfulde med det elegante.

Generøse mængder læder og tobak i næsen og opulent mund med masser af peber og pondus, men også med en kontinental kølighed der hæver vinen op på et niveau, som ligger flere klasser over dens prisniveau.

Testvinder

The Dirty Hoe Clare Valley Shiraz 2012

******

Forhandler: The Wine Company

Pris: 75 kr.

 

Andre anbefalede vine: 

Tabiso Shiraz 2012

*****

Forhandler: KIWI, nemlig.com samt udvalgte SuperBest og Spar Butikker

Pris: 129,95 kr. som Bag-in-Box (3 liter)

Kommentar: Til en omregnet flaskepris på kun 32,50 kr. er Tabiso Shiraz 2012 Bag-in-Box absolut en hæderlig vin til prisen. Fin næse med noter af mokka og nelliker, en saftig og sødmefuld mund med toner af solbær og kirsebær og et strejf af peber eftersmagen.

 

D´Arenberg The Laughing Magpie 2009

*****

Forhandler: Erik Sørensen Vin

Pris: 169,95 kr.

Kommentar: Australsk Shiraz med et skvæt Viognier. Flot fedmefuld næse med dominans af mørke bær, underfundig mund med krydrede undertoner og elegant eftersmag med en snert af sort trøffel.

 

Chateau Guiot Numa 2011

*****

Forhandler: The Wine Company

Pris: 85 kr.

Kommentar: Kraftfuld og markant sydfransk sag med peber, lakrids og mørk frugt i både næse og mund og en lang intensiv let røgfyldt eftersmag. Lækker sag

 

Di Arie Syrah 2006

*****

Forhandler: Erik Sørensen Vin

Pris: 129,95 kr.

Kommentar: Opulent californisk sag med masser af pondus. Peberintensiv næse, kødfuld krop med flot struktur og lang eftersmag med sødmefuld undertone. Flot vin. 

 

Thorn-Clarke Terra Barossa Shiraz 2010

*****

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 99,75 kr.

Kommentar: Thorn-Clarke er næsten garant for god kvalitet til prisen, og Thorn-Clarke Terra Barossa Shiraz 2010 skuffer heller ikke. Flot power vin med bløde tanniner og masser af mørk frugt, chokolade og lakrids og en lang eftersmag med en snert af vanilje.

 

Domaine du Mas de la Tour 2010

*****

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 49,75 kr.

Kommentar: Lækker ukompliceret og let sødmefuld sydfransk sag med saftig mund med noter af brombær og kirsebær. Fin vin til prisen

 

D´Arenberg The Dead Arm 2009

*****

Forhandler: Erik Sørensen Vin

Pris: 319,95 kr.

Kommentar: Testens bedste vin. Virkelig flot mørk og tæt McLaren Vale Shiraz med lag på lag af intensiv mørk chokolade, kaffegrums, vanilje, mokka og røg. Men samtidig også en forfinet elegance, der løfter vinen helt op i den ypperste elite.  

 

Nugan Estate Vision Shiraz 2009

******

Forhandler: SuperBest

Pris: 49,95 kr. (i uge 4)

Kommentar: Nugan Estate er SuperBest kædens absolut bedste value for money vine. Det gælder også Nugan Estate Vision Shiraz 2009, der smager som en langt dyrere Shiraz. Flot næse med noter af kirsebær og lækker mellemfyldig mund med noter af brombær, lakrids og ristede kaffebønner. En hverdags vin der smager som en weekend vin

 

Two Hands Gnarly Dudes Barossa Valley Shiraz 2011

*****

Forhandler: philipsonwine.com

Pris: 99,95 kr.

Kommentar: Flot Australsk Barossa Valley med tæt krop og fin vitalitet. Cedertræ og tobak i næsen, brombær, peber og kaffe i munden og pæn lang eftersmag med subtilt præg af vanilje

 

******

Domaine Fond Croze Cuvée Shyrus Côtes du Rhône Village 2011

Forhandler: Erik Sørensen Vin

Pris: 119,95 kr.

Kommentar: Virkelig flot Côtes du Rhône Village med Côte Rôtie ambitioner. Blæksort sag med indsmigrende duft af læder og tobak, voluminøs mund med righoldige mængder lakrids, mokka, trøffel og peber og meget lang fadpræget eftersmag - alt sammen i perfekt balance. Seks meget sikre stjerner.

 

FinansBureauet.dk tester hver uge en række vine, med det formål at finde de bedste vine til prisen. Alle vine smages som udgangspunkt blindt. Vinene vurderes i forhold til deres priser efter følgende skala:

Stjerner         Vurdering

******          Vurderes til at burde koste mindst 50 % mere end butiksprisen       

*****            Vurderes til at burde koste mellem 25 og 49 % mere end butiksprisen

****              Vurderes til at burde koste mellem 1 og 24 % mere end butiksprisen

Vine der vurderes til at koste mindre end butiksprisen vil ikke blive omtalt.

Af Claus Forrai, finansbureauet.dk

Læs flere nyheder fra FinansBureauet her

Dagens Gossip