Uhygge: Syv hjemsøgte hoteller for Halloween

Pibende døre, kolde briser, dunkende lyde eller rædselsfulde skrig fra naboværelset er normalt ting, der kunne få de fleste hotelgæster til at klage, men 31. oktober er sagen en anden. På denne dato er skumle hændelser nærmest at forvente, skriver Trivago.

Uhyggelig halloween: Familiefar pynter op med lemlæstede kroppe - se videoen

Fra Colorado i USA til Brasov i Rumænien, denne liste byder på hoteller fra hele verden, der med hver deres uhyggelige historie har skræmt generationer af besøgende.

The Stanley Hotel, Colorado

The Stanley Hotel i Estes Park, er beliggende ved foden af Rocky Mountains National Park i Colorado.

Den berømte forfatter Stephen King boede på netop dette hotel, og under opholdet fik han inspiration til en af hans mest berømte romaner, Ondskabens Hotel. Hotellets siges at være hjemsøgt, og flere gæster har rapporteret om overnaturlige hændelser med spøgelser involveret.

Selve hotellet tilbyder resort-lignende faciliteter, samt en enestående panoramaudsigt over den berømte bjergkæde Rocky Mountains. Værelserne er indrettet med flotte træmøbler og dæmpede farver, som giver bygningen sin egen charme.

Hotellet tilbyder desuden specielle Halloween-arrangementer for folk der ikke kan få gys nok.

Dr Holms, Geilo, Norge

På dette 4-etagers hotel har du muligheden for at bo sammen med ”Den grå dame”.

Sagnet stammer fra 1926, hvor en nygift kvinde tjekkede ind på hotellet sammen med hendes mand. Det siges at manden forsvandt efter en tur på dansegulvet. Efter noget tids søgen fandt kvinden ægtemanden i seng med en anden kvinde på værelse 320. Herefter forsvandt hun selv sporløst.

Tre dage senere blev hun fundet på hotellets loft, hvor hun havde hængt sig. Siden den dag har både gæster og ansatte fortalt om gådefulde episoder, såsom møbler der flytter sig, antikke vægure der får nyt liv, skrig med mere.

Hotellet tilbyder, udover spøgelser, også et fitnesscenter, spa med sauna og diverse sneaktiviteter.

Villa Saint Antoine, Clisson, Frankrig

Slotte emmer af historie og kontroverser. Château de Tiffauges, som støder op til Villa Saint Antoine, er ingen undtagelse.

Tiffauges er en middelalderlig borg fra det 12. århundrede, kendt for at huse den berygtede seriemorder Gilles de Rais. Denne uhyggelige personlighed siges, ikke kun at have tiltrukket dæmoner til slottet, men også at have dræbt omkring 100 børn.

Han blev hængt for sine forbrydelser i 1440, og er den centrale inspirationskilde til det franske folkeeventyr Blåskæg. Selve hotellet har 43 værelser designet i moderne stil.

Der er desuden en udendørs pool, restaurant og gode spa-faciliteter til rådighed, hvis der skulle blive behov for total afslapning.

Domus Selectra Castillo de Buen Amor, Topas, Spanien

I den spanske region Salamanca finder du Hotel Domus Selectra Castillo de Buen Amor, et slotshotel fra det 11. århundrede.

På slottet har der gentagne gange været rapporteret om genfærd og mystiske skrig om natten.

Denne gamle fæstning af sandsten har 44 gæsteværelser, private opholdsrum samt konferencelokaler. Alle værelser er moderne indrettet, og et par af værelserne er sågar placeret i de autentiske slotstårne.

Bygningens gamle fangekælder fungerer nu som restaurant, hvor der serveres lokale specialiteter og moderne middelhavsretter med et dertilhørende udvalg af spanske vine.

Villa Traiano, Benevento, Italien

I hjertet af Beneventos gamle bydel, finder man det 4-stjernet Hotel Villa Traiano.

Området omkring Benevento anses for at være en magisk region, hvor de mest uforudsigelige ting finder sted. Ifølge en gammel legende var byen også samlingspunktet for Italiens hekse. Heksene vil eftersigende synge og danse deres vej gennem de tågede efterårsnætter.

Hotellet er et af de mest imponerende i byen, og bygningen er beskyttet.

Villa Traiano er beliggende i et historisk område, og i nærheden finder man flere kendte monumenter fra romertiden, blandt andet Trajan-buen, som blev opført mellem år 114 og 117.

The Langham London, London, England

The Langham London fra 1865 er et særdeles kendt 5-stjernet hotel, beliggende i hjertet af den britiske hovedstad.

Hotellet er indrettet i en bygning fra 1797, og har et ry for at være besat af hele syv spøgelser.

En af de mest grusomme historier involverer ånden fra en læge, der dræbte sin hustru på bryllupsnatten, for så at begå selvmord. Når gæsterne anmoder om at overnatte på værelse 333 er det på egen risiko.

Med en indendørs pool, lækre spa faciliteter og en prisbelønnet restaurant, er The Langham London er det perfekte hotel for et luksuriøst Halloween-ophold.

Casa Wagner, Brasov, Rumænien

Findes der en bedre destination for Halloween end Transsylvanien?

Bram Stokers verdensberømte gyserroman fra 1897, Dracula, foregår i netop Transsylvanien og Branslottet. Casa Wagner ligger i hjertet af Brasov, så gæsterne har frit udsyn til den gotiske Sorte Kirke og det mystiske bjerg Tâmpa.

Bygningen kan dateres tilbage til 1477 og spreder en autentisk atmosfære med mange tidstypiske træk. Samtidig tilbyder hotellet moderne faciliteter og tjenester, som er med til at sikre gæsterne et behageligt og luksuriøst ophold.

Casa Wagner er den perfekte base, hvis man tør at udforske denne gotiske region.

Se billederne af de uhyggelige hoteller nedenunder...

Dagens Gossip