Uhyggelig episode natten til onsdag i Københavns gader: 4 politibetjente hastet på hospitalet

Skrevet af Emil Martesen

25 uger siden

|

22/11/2023
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk
En uhyggelig episode udspillede sig natten til onsdag i Københavns gader.

Dagens topnyheder

Københavns gader blev natten til onsdag scenen for en dramatisk og farefuld biljagt, der resulterede i, at fire betjente blev påkørt og måtte behandles for traumeuheld. Jagten, der begyndte på Hillerødmotorvejen og endte på Jagtvej, blev udløst af en 58-årig mand, som politiet beskriver som en ny figur i deres registre.

Det oplyser vagtchef Stefan Ladeby til Ekstra Bladet:

"Klokken 00.40 eftersætter vi et køretøj, der ikke vil standse. Bilen kører hasarderet, og i forbindelse med eftersættelsen påkører den pågældende bil flere patruljebiler og civile biler, der holder parkeret", fortæller vagtchefen.

Biljagten startede på Hillerødmotorvejen og sluttede en halv time senere på Jagtvej, hvor det lykkedes politiet at anholde føreren af bilen:

"Føreren af bilen kører med meget, meget høj hastighed og vil meget gerne væk fra politiet. Klokken 1.07 får vi bragt køretøjet til standsning og anholder en mandsperson", oplyser Stefan Ladeby.

Den anholdte, hvis identitet endnu ikke er offentliggjort, fremstilles muligvis i grundlovsforhør, og politiet undersøger, om han var påvirket under hændelsen. Det er også for tidligt at sige, om han har været påvirket, men vi kan sige, at føreren overtræder en masse færdselsregler såsom røde lys og hastighed, og det gør, at vi sætter efter ham i første omgang, lyder det videre fra vagtchefen.

Et vidne i området rapporterede at have hørt et højt brag ved Nørrebros Runddel omkring klokken 1, hvilket politiet bekræfter var relateret til hændelsen. Denne voldsomme biljagt og de efterfølgende skader på både politifolk og materiel understreger de risici, som politiet dagligt står overfor i deres arbejde med at opretholde lov og orden.