Uhyggelige detaljer fra retten: Facebookskænderi førte til knivstikkeri af 16-årig skoledreng

Retten i Hillerød indleder onsdag retssagen mod en 16-årig dreng, der er tiltalt for drabet på den jævnaldrende Mads Skjoldsøge. Han har erkendt, at han i november 2015 stak offeret i brystet med en kniv, men har ikke erkendt at det var drab.

Kort efter forbrydelsen fandt sted i efteråret, kom det frem, at konflikten mellem den 16-årige Mads Skjoldsøge og den på gerningstidspunktet 16-årige tiltalte bundede i en konflikt om en lighter.

I retssalen lægger anklageren ud med at løfte sløret for den uoverensstemmelse, der kørte af sporet for de to drenge.

Det startede en tirsdag eftermiddag to dage før knivstikkeriet.

I selskab med nogle venner og sin kæreste gik offeret rundt på hovedgaden i Hillerød nord for København. Der mødte de tiltalte, der var i selskab med sine venner, og de to grupper kom op og toppes om en lighter.

Senere samme dag skrev den tiltalte til Mads Skjoldsøge på Facebook, og samtalen eskalerede hurtigt til et skænderi.

- Hvis du har så store nosser så kom, du skal ikke fucke med mig, skriver den tiltalte blandt andet til Mads Skjoldsøge.

De to drenge bliver til sidst enige om at mødes onsdag, hvilket går i vasken. Derfor ruller konflikten videre til torsdag, hvor de mødes i Hillerød, og det kulminerer i knivstikket.

Mads Skjoldsøge mistede derfor livet en torsdag i november 2015 efter en ganske almindelig skoledag.

Han blev angiveligt hentet ved skolen af den tiltalte og hans to venner omkring klokken 13. De førte ham ud af bygningen og ned til et nærliggende stisystem, hvor forbrydelsen fandt sted.

Selv om politiet kort efter blev alarmeret, og Mads Skjoldsøge blev bragt på hospitalet, stod han ikke til at redde og omkom 15.50.

Ud over at være tiltalt for knivstikkeriet, er han også tiltalt for ulovlig våbenbesiddelse, besiddelse af en mobiltelefon på en lukket institution og overfald på en af bostedets pædagoger.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip