Ukendt halvdansker er klar til Wimbledondebut

Skrevet af admin

28/06/2016

Mest læste i dag

Julia Boserup. Navnet vækker næppe den store genkendelse blandt danske tennisentusiaster, og det er måske ikke så underligt.

24-årige Boserup stiller op for USA, hvor hun har boet hele sit liv, og som tennisspiller har hun bevæget sig uden for rampelyset.

Nu har hun for første gang kvalificeret sig til hovedturneringen i Wimbledon, hvor hun vil være et halvt dansk islæt i kvindeturneringen ud over Caroline Wozniacki.

Begge Julia Boserups forældre er således danske, og hun føler sig lige så dansk som amerikansk.

- Danmark betyder meget for mig. Min søster bor i København, og jeg har meget familie der. Så jeg rejser til Danmark ret ofte. Når jeg spiller turneringer i Europa, tager jeg til København og træner i KB.

- Vi snakker også dansk derhjemme, så jeg føler mig meget dansk. Jeg føler mig lige meget dansk og amerikansk, siger Boserup.

Spørgsmål: Kunne du forestille dig at stille op for Danmark?

- Jeg har muligheden, da jeg både har dansk og amerikansk statsborgerskab. Lige nu stiller jeg op for USA, men en dag kan jeg tage en anden beslutning, siger hun.

Aktuelt ligger hun nummer 225 i verden, efter hun indledte året lige inden for top-200. Placeringen har rakt til at deltage i kvalifikationen til grand slam-turneringerne, men først i sidste uge fandt hun vej gennem nåleøjet.

- Der er en utrolig special stemning her i Wimbledon, og jeg er bare så glad for at være her efter at have spillet nogle gode kampe i sidste uge (i kvalifikationsturneringen). Jeg nyder hvert sekund, siger Julia Boserup.

I første runde tirsdag møder hun en anden kvalifikationsspiller tyskeren Tatjana Maria, der er nummer 104 i verden.

- Det betyder ikke så meget for mig, hvem jeg spiller mod. Det handler mere om, hvordan jeg selv spiller. Alle modstandere på dette niveau er gode, siger Boserup.

Kampen er programsat som den tredje på bane 9.

/ritzau/