Ukendt Kunstner vinder stor P3-pris

Den danske musikbranche og de danske kunstnere blev fredag aften fejret ved P3 Guld-festen.

Et hav af danske kunstnere optrådte, og da den københavnske duo Ukendt Kunstner blev kaldt på scenen, blev festen for alvor skudt i gang.

Duoen, der er kendt for sange som "Neon Lys" og "Gennem Byen", løb nemlig med aftenens helt store pris, P3 Prisen, og 100.000 kroner.

Gruppen består af rapperen Hans Philip og produceren Jens Ole Wowk McCoy, og de to kunstnere var også på scenen sidste år, hvor de modtog P3 Talentprisen.

I løbet af det seneste år er der sket mange ting for den fremadstormende duo, der ifølge juryen formår at give et præcist billede af livet som ungt menneske i 2015.

- Vi er med til både de sene nattefester, tømmermændene, forholdet, der ikke lykkedes og håbet om en dag at ramme milliarden. Ukendt Kunstners debutalbum er noget nær et generationsportræt, som både er troværdigt og almengyldigt - selv hvis man ikke lige er 23 år længere, lød det blandt andet i begrundelsen.

Prisen blev overrakt af sidste års vinder, sangerinden Mø, der er blevet spillet massivt i radioen efter sit samarbejde med Major Lazer på sangen "Lean On".

En anden ung kunstner blev også fejret fredag aften. Den 20-årige sanger Karl William modtog nemlig P3 Talentprisen, der hvert år bliver givet til en kunstner, der meget vel kan give os næste års kæmpehit.

Vinderne af begge priser er udvalgt af en jury, men de danske lyttere havde også noget at skulle have sagt i løbet af aftenen. Danskerne har nemlig stemt på deres favorit til prisen Årets Lytterhit, som i år gik til Suspekt feat. Lukas Graham for hittet "Søndagsbarn".

Det er 14. gang, at P3 uddeler guldpriser og hylder den danske musik. Igennem årene har blandt andet Mew, Nephew, Marie Key, Tina Dickow, Quadron, Dúné og Fallulah modtaget priser ved showet.

/ritzau/FOKUS

Dagens Gossip