Ukraine: Aftale med Rusland er historisk god

En økonomisk aftale netop indgået mellem Ukraine og Rusland er "historisk" og et grundlag for at sætte gang i den "økonomiske vækst", lyder det fra den ukrainske regering.

- Hvad havde ellers ventet Ukraine? Svaret er klart: Bankerot og sammenbrud, siger Ukraines premierminister, Mykola Asarov.

Premierministeren slår fast, at ingen skal "have lov til at destabilisere landet" som følge af aftalen.

Aftalen, der blev indgået tirsdag, sikrer blandt andet et russisk køb af ukrainske statsobligationer for omkring 83 milliarder kroner.

Samtidig har Rusland reduceret prisen på naturgas med en tredjedel til Ukraine, som har haft alvorlige problemer med at betale sine regninger.

- Præsidenten har nået en aftale med utroligt fordelagtige betingelser for Ukraines økonomi, og den gør os i stand til at udføre vidtrækkende planer for økonomien, siger Mykola Asarov.

Ukraine var tæt på at skrive under på en handels- og associeringsaftale med EU, men i sidste øjeblik valgte ukrainerne at løbe fra aftalen.

I stedet rejste præsident Viktor Janukovitj til Kina for at sikre lån, og samtidig indledte ukrainerne forhandlingerne med Rusland.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip