Ukraine anklager russiske soldater for terror

Skrevet af admin

20/05/2015

Dagens topnyheder

Ukraine har anklaget to russiske soldater, som blev taget til fange ved en skudveksling i den separatistiske region Lugansk, for at være involveret i "terroraktiviteter", siger en sikkerhedskilde i Kijev til AFP.

Talsmanden for den ukrainske sikkerhedstjeneste, Markijan Lubkivskij, skriver på Facebook, at kaptajn Jevgenij Jerofejev og sergent Aleksander Aleksandrov, som er indlagt på et hospital i Kijev, har fået lov til at ringe til deres pårørende i Rusland.

Moskva siger, at de to mænd engang var medlemmer af Ruslands væbnede styrker, men at de havde forladt dem i samme øjeblik, de krydsede ind i Ukraines krigszone for næsten to måneder siden.

De to tilfangetagne russere har under afhøringer tilstået på bånd, at de er medlemmer af en 200 mand stor rekognosceringsenhed, som blev sendt til krigszonen for to måneder siden.

Moskva siger, at der kun er "russiske frivillige" inde i Ukraines krigszone eller folk fra militæret, som ikke er i tjeneste. Ukrainske påstande om, at der er indsat russiske soldater af præsident Vladimir Putins generaler, er blevet blankt afvist i Moskva.

En højtstående ukrainsk sikkerhedskilde siger, at de to russere vil blive retsforfulgt ved en retssag med åbne døre, og at de vil blive frigivet, hvis de tilstår, at de er medlemmer af Ruslands væbnede styrker, og at de er blevet sendt til området for at kæmpe sammen med separatisterne.

Den russiske hær krævede mandag, at fangerne øjeblikkeligt frigives, og den lovede åbne direkte forhandlinger med den ukrainske hær om deres skæbne.

/ritzau/AFP