Ukraine anmoder om penge fra en donorkonference

Skrevet af admin

11/12/2014

Mest læste i dag

Riget fattes penge.

Sådan lyder meldingen fra den ukrainske premierminister, Arsenij Jatsenjuk, der torsdag opfordrer til en international donorkonference, der kan sende penge til den slukne ukrainske statskasse.

- For at overleve og for at undgå et sammenbrud af den ukrainske genopretningsplan behøver vi en international donorkonference og hjælp fra vore vestlige partnere, siger Jatsenjuk i en tale til parlamentet.

Ukraine har i månedsvis været plaget af blodige kampe i den østlige del af landet mellem regeringsstyrker og prorussiske separatister.

Regeringen i Kijev varslede i lørdags en ny runde fredsforhandlinger med de prorussiske oprørere i Minsk, og samme dag blev begge parter enige om, at en ny våbenhvile skal træde i kraft.

Våbenhvilen er en del af den aftale, som de ukrainske myndigheder og prorussiske separatister indgik i Hvideruslands hovedstad, Minsk, 5. september, sagde Ukraines præsident, Petro Porosjenko.

Separatisterne har tilkendegivet, at de også vil støtte våbenhvilen.Den forrige våbenhvile, som også blev indgået i Minsk, er blevet brudt næsten dagligt.

/ritzau/Reuters