Ukraine får ny enhedsregering senest tirsdag

Formanden for Ukraines parlament siger, at parlamentarikerne senest tirsdag skal være nået frem til en aftale om dannelse af en national enhedsregering.

Den midlertidige enhedsregering skal styre landet frem til et præsidentvalg den 25. maj.

- Det har højeste prioritet, siger parlamentsformanden, den 49-årige Oleksander Turtjinov, i en tale til parlamentet.

Ved en afstemning har parlamentet stemt for midlertidigt at overdrage præsidentens pligter og beføjelser til parlamentsformanden. Parlamentet har også udenrigsministeren er blevet afsat.

Turtjinov siger, at drøftelserne om en ny regering skal begynde øjeblikkelig.

Meddelelsen om den nye regering kommer dagen efter, at parlamentet ved en afstemning afskedigede præsident Viktor Janukovitj.

Den netop løsladte oppositionsleder Julia Timosjenko kan muligvis blive fungerende premierminister i den midlertidige regering.

- Hun er kandidat til posten sammen med mindst to andre, siger en delegeret fra Timosjenkos centrumhøjreparti.

De ukrainske myndigheder udstedte tidligere søndag anholdelsesordrer på to tidligere regeringsmedlemmer, som skal retsforfølges for forbrydelser mod befolkningen.

Den tidligere skatteminister Oleksander Klimenko og en tidligere vicejustitsminister, Viktor Pshonka, vil blive retsforfulgt, hedder det i en erklæring fra den fungerende indenrigsminister, Arsen Avakov.

Den afsatte præsidents private luksusbolig på en kæmpe grund, der blandt andet havde egen golfbane og en zoologisk have, er blevet overtaget af myndighederne.

Lørdag fik offentligheden adgang til boligen, mens Janukovitj menes at være flygtet til den prorussiske østlige del af landet. Tusindvis af borgere mødte op for at se den overdådige, forladte bolig, der ligger omkring 15 kilometer fra Kijev.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip