Ukraine: Vi har befriet by fra prorussiske separatister

Skrevet af admin

23/04/2014

Dagens topnyheder

Ukrainske styrker har "befriet" en by i den østlige del af Ukraine fra prorussiske separatister, oplyser det ukrainske indenrigsministerium onsdag.

Det drejer sig om byen Svjatogorsk, der ligger 15 kilometer nord for byen Slavjansk, der er kontrolleret af prorussiske aktivister.

Svjatogorsk var en de omkring 10 byer, der har været besat i over en uge.

Oplysningen om "befrielsen" af byen kommer i en erklæring fra indenrigsministeriet.

Fjernelsen af de bevæbnede separatister er et led i den antiterror-operation, som Ukraines fungerende præsident, Oleksandr Turtjynov, tirsdag genoptog efter en pause hen over påske.

- Under antiterror-operationen udført af specialstyrker blev byen befriet, skriver indenrigsministeriet i en erklæring på sin hjemmeside.

- Lige nu bliver Svjatogorsk og de omkringliggende områder patruljeret af politiet, skriver ministeriet videre.

Ingen kom til skade, da byen blev rømmet for de prorussiske oprørere, og der har ikke tidligere været forlydender om mænd med våben i byen.

Ifølge nyhedsbureauet AFP siger indbyggere i Svjatogorsk, at de aldrig har været under prorussiske separatisters kontrol.

- Det er meget stille og roligt her. Det har der altid været, siger en lokal mand til AFP.

I Slavjansk, hvor separatisterne har magten, ruster man sig til kamp.

Byens lokale oprørsleder og selvudnævnte borgmester for separatisterne, Vjatjeslav Ponomarjov, siger, at han er klar til et angreb fra ukrainske styrker.

- De er vedholdende og i al stilfærdighed ved at omringe vores by, siger han til journalister.

Ifølge Ponomarjov har separatister observeret militærhelikoptere, der bringer forstærkende tropper til en luftbase, og at en bevæbnet kolonne skulle være på vej til byen.

/ritzau/Reuters