Ukraines hær har indledt angreb i Slavjansk

Skrevet af admin

24/04/2014

Dagens topnyheder

Pansrede køretøjer fra Ukraines hær er torsdag kørt ind i byen Slavjansk, som kontrolleres af prorussiske separatister, skriver nyhedsbureauet AFP.

Oprørere i Slavjansk beordrede civile til at forlade byens rådhus, hvor separatister har forskanset sig. De indtog defensive stillinger.

En talskvinde for separatisterne, Stella Kjorotjeva, siger til AFP, at alle civile er blevet beordret væk fra rådhuset i byen, som ligger i Donetsk-regionen cirka 150 kilometer fra grænsen til Rusland.

- De bevæbnede mænd, som står for forsvaret af rådhuset, bliver på deres pladser, siger hun.

Adskillige pansrede mandskabsvogne kørte forbi en forladt kontrolpost, som oprørere havde rejst og efterladt i flammer. Soldaterne indtog stillinger ved indkørslen til byen.

Der blev affyret flere skud, da en helikopter overfløj området.

Den spændte situation kommer, efter at ukrainske soldater har genvundet kontrol over rådhuset i kystbyen Marjupol, som også har været holdt besat af prorussiske separatister, omkring 230 kilometer syd for Slavjansk.

Hæren har samtidig slået et separatistisk angreb tilbage på en militærbase i Artemivsk nord for Donetsk.

Ukrainske styrker har tidligere "befriet" en by i den østlige del af Ukraine fra prorussiske separatister. Det drejer sig om byen Svjatogorsk, der ligger 15 kilometer nord for Slavjansk.

Fjernelsen af de bevæbnede separatister er et led i den antiterror-operation, som Ukraines fungerende præsident, Oleksandr Turtjynov, tirsdag genoptog efter en pause hen over påske.

/ritzau/AFP