Ukraines Janukovitj nægter fortsat at trække sig

Ukraines afsatte præsident, Viktor Janukovitj, nægter at anerkende parlamentets afgørelse om hans afsættelse.

- Præsidenten anser beslutningen for at være illegal, siger Janukovitjs talskvinde, Anna German ifølge nyhedsbureauet Itar-Tass og tilføjer, at Janukovitj er landets retmæssige præsident, og at han derfor fortsætter på sin post.

Hun henviser til det ukrainske parlaments afstemning, der lørdag eftermiddag afsatte Janukovitj som landets præsident.

328 ud af 450 stemte for afsættelsen af præsidenten med begrundelsen at han var "ude af stand til at udføre sine opgaver".

Ifølge parlamentets formand er Janukovitj sent lørdag eftermiddag blevet forhindret i at tage et fly til Rusland, skriver nyhedsbureauet AFP.

- Han forsøgte at tage et fly til Rusland, men blev tilbageholdt af grænsepolitiet. Han skjuler sig nu et sted i Donetsk-regionen, siger parlamentsformanden, Oleksandr Turchyno, til det ukrainske nyhedsbureau, Interfax, ifølge AFP.

Janukovitj afviste ellers tidligere lørdag, at han ville forlade landet, fordi han ikke ville finde sig i det "kup", han mener, der bliver begået mod ham.

Janukovitj har haft sin højborg i det østlige og sydlige Ukraine, hvor flertallet taler russisk, og han er klart mere venlig over for Rusland end over for EU.

21. november sidste år vendte han EU ryggen og indgik en handels- og låneaftale med Rusland, og det var denne handling, der udløste de demonstrationer, der nu har væltet ham.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip