Ukraines militær oplever markant mere fred ved fronten

Skrevet af admin

28/02/2015

Dagens topnyheder

Forsvarskommandoen i Kijev melder om markant færre angreb fra prorussiske separatister i den østlige del af landet.

Et enkelt tilfælde af granatskyderi er rapporteret ved byen Avdiivka, der ligger godt 15 kilometer nord for Donetsk, men ellers hersker der fred ved det meste af fronten lørdag.

Fredag kunne de ukrainske regeringsstyrker melde om de første dræbte i tre dage, efter at de stridende parter torsdag tilsyneladende gjorde alvor af Minsk-aftalen fra 12. februar om at trække tunge våben tilbage fra kampzonerne.

Adskillige er dræbt, siden våbenhvilen trådte i kraft 15. februar.

Hen over natten til lørdag har Ukraines forsvar imidlertid registreret et "betydeligt fald i antallet af angreb og en fuld våbenhvile i nogle dele af konfliktzonerne." Det fremgår af forsvarskommandoens seneste opdatering på Facebook.

Våbenhvilen respekteres tilsyneladende mest konsekvent i de oprørskontrollerede byer Lugansk og i et område tæt på den regeringskontrollerede sortehavsby Marjupol.

Regeringen i Kijev frygter, at havnebyen bliver oprørernes næste mål, efter at de vandt en stor sejr ved jernbaneknudepunktet Debaltseve på grænsen mellem Donetsk og Lugansk tidligere på året.

Omkring 5600 meldes dræbt i kampene mellem prorussere og ukrainere, siden konflikten eskalerede med Ruslands annektering af sortehavshalvøen Krim og separatisters uafhængighedserklæringer i Donetsk og Lugansk.

/ritzau/Reuters