Ukraines parlament ophæver demonstrationsforbud

Ukraines parlament har tirsdag med et stort flertal ophævet en række omstridte love, der skulle sætte en stopper for regeringsfjendtlige demonstrationer.

Afstemningen om den stærkt omstridte lovpakke, der var blevet voldsomt kritiseret af EU og USA, fandt sted umiddelbart efter, at den ukrainske premierminister, Mykola Asarov, trådte tilbage for understrege regeringens vilje til dialog.

Tysklands udenrigsministerium har i en hurtig reaktion rost det ukrainske parlament for dets beslutning, som det ser som et udtryk for vilje til dialog.

Meddelelsen om premierministerens tilbagetræden var ventet, efter at præsident Viktor Janukovitj i weekenden tilbød oppositionen posten som regeringsleder.

Præsidentens kontor meddelte mandag, at lovene, der blev vedtaget 17. januar, ville blive ophævet.

Lovene indførte forbud mod at opstille telte og bruge højttalere på offentlige pladser. Oppositionsaktivister har i ugevis slået lejr på blandt andet Uafhængighedspladsen i Kijev og krævet regeringens afgang.

Demonstranterne er rasende over, at Janukovitj har afvist at underskrive en samarbejdsaftale med EU og i stedet valgt at omfavne Rusland, der har tilbudt lån og gunstige betingelser for leverancer af gas og olie.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip