Ukraines præsident er sygemeldt

Den ukrainske præsident, Viktor Janukovitj, der i disse dage er i voldsom indenrigspolitisk modvind, har pådraget sig en alvorlig form for influenza og har derfor meldt sig syg.

- Præsidenten er på sygeorlov, siger hans kontor i en udtalelse.

Ifølge det statslige direktorat for medicinske anliggender, der er citeret i udtalelsen, er Janukovitj ramt af "en akut respiratorisk sygdom ledsaget af en forhøjet temperatur".

Situationen i Ukraine er fortsat spændt, selv om premierminister Mykola Asarov tirsdag gik af, mens parlamentet besluttede at ophæve en lovgivning, der var rettet mod demonstrationer og protester mod regeringen.

Ukraine har været ramt af den værste indenrigspolitiske krise siden Orangerevolutionen for 10 år siden, siden Janukovitj i slutningen af november lagde en associeringsaftale med EU på is. I stedet indgik han en omfattende økonomisk aftale med Rusland.

Præsidentens sygdom ser umiddelbart ikke ud til at være så alvorlig, at han ikke er i stand til at tænke og tale politik.

Således anklager han torsdag oppositionen for at være med til at øge spændingerne i den tidligere sovjetrepublik, men for første gang erkender han også, at myndighederne har begået fejl.

- Oppositionen fortsætter med at få situationen til at blusse op, siger præsidenten.

- For mit vedkommende vil jeg vise mere forståelse over for folkets krav og ambitioner, herunder overveje de fejl, myndighederne altid laver. Jeg tror, at vi sammen kan styre Ukraine og dets folk tilbage til fred, siger den omstridte præsident.

Siden demonstrationerne brød ud i november, er 234 demonstranter blevet anholdt, oplyser landets justitsministerium ifølge nyhedsbureauet dpa.

Fire mennesker har mistet livet i sammenstød mellem politi og demonstranter, mens 500 mennesker - herunder 250 betjente - er blevet såret, lyder det fra ministeriet.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip