Væbnede styrker klar: Ukraines præsident ruster landet til krig

Skrevet af admin

01/03/2014

Mest læste i dag

Ukraines fungerende præsident, Oleksandr Turtjynov, har i en tv-transmitteret tale lørdag aften givet ordre til at sætte landets væbnede styrker i højeste alarmberedskab.

Samtidig advarer han Rusland om, at enhver indblanding i ukrainske anliggender vil føre til krig.

- Jeg giver hermed ordre til, at alle militære enheder bliver sat i fuldt kampberedskab, siger præsidenten, der tilføjer, at alle erklæringer om fare for russiske statsborgere eller russisktalende ukrainere ikke har hold i virkeligheden.

Efter et mere end tre timer langt møde med sikkerheds- og forsvarschefer siger præsident Turtjynov, at der ikke er nogen begrundelse for, hvad han kalder russisk aggression mod nabolandet.

Det er den ukrainske reaktion på det russiske parlaments beslutning tidligere lørdag, der godkendte præsident Putins anmodning om at kunne indsætte russiske styrker i den tidligere sovjetrepublik, hvor den russiske sortehavsflåde i forvejen er udstationeret.

Den midlertidige præsident meddelte den seneste udvikling i en dyster tv-transmitteret tale til nationen. Ved sin side havde han premierminister Arsenij Jatsenjuk, som fortalte, at han havde talt med sin russiske modpart, Dmitrij Medvedev.

/ritzau/AFP