Ukrainsk politi stormer regeringsbygning i Donetsk

Politiet er onsdag morgen trængt ind i regeringsbygningen i Donetsk i det østlige Ukraine for at fortrænge prorussiske demonstranter, og det ukrainske flag vajer igen over bygningen.

Politiet siger, det har rømmet bygningen - som har været besat af demonstranterne siden mandag - efter at have fået oplysninger om, at der var anbragt sprængstoffer i bygningen.

- En meddelelse blev modtaget klokken 08.30 fra en ukendt person om, at der er en granat i den regionale rådsbygning, siger en talskvinde for politiet.

Øjenvidner fortæller, at det russiske flag, der har vajet på toppen af bygningen siden lørdag, er blevet fjernet og erstattet med et ukrainsk.

Men et russisk flag hænger fortsat på forsiden af bygningen.

Den overvejende prorussiske by Donetsk er den afsatte præsident Viktor Janukovitjs hjemby.

Byen er en af en række byer i det østlige Ukraine, hvor pro-russere lørdag gik på gaden samtidig med, at Ruslands præsident, Vladimir Putin, bekendtgjorde, at han havde fået bemyndigelse til at invadere Ukraine om nødvendigt.

Demonstranterne i Donetsk, der var anført af en mand, der kaldte sig "folkets guvernør", havde forskanset sig i lokalregeringens bygning og krævet, at man afbrød forbindelserne med de ukrainske myndigheder i Kijev, og at politiet og sikkerhedsstyrkerne kom under deres kontrol.

Regeringen i Kijev har beskyldt Rusland for at have organiseret demonstrationerne og for at have transporteret russere over grænsen for at finde et påskud til en militær indgriben.

Eksperter har advaret om, at en konflikt mellem de ukrainske myndigheder og prorussiske aktivister i Donetsk og det østlige Ukraine alvorligt kan optrappe konflikten i landet og i sidste ende føre til krig.

I forvejen har den russiske magtovertagelse på den ukrainske halvø Krim ført til et stærkt anspændt forhold mellem Rusland og Vesten.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip