Ukrainske Shakhtar savner støtte mod Bayern

Det ukrainske fodboldhold Shakhtar Donetsk er i forfald inden Champions League-mødet med Bayern München tirsdag aften.

Shakhtar møder Bayern hjemme, men hjemmebanen er i Lviv, mere end 1000 kilometer fra den sædvanlige hjemmebane Donbass Arena.

Shakhtar Donetsk er blevet forvist fra sin egen hjemmebane på grund af urolighederne i Ukraine, hvor regeringen kæmper mod pro-russiske separatister.

Shakhtar Donetsk har vundet fem nationale mesterskaber i træk, men holdet må nu spille sine hjemmekampe i ligaen i Bannikov Arena i Kiev, hvor der kun er plads til 1700 tilskuere mod 50.000 på holdets sædvanlige hjemmebane.

Det har givet et minus på fem point i forhold til Dynamo Kiev, som er tophold.

- Det har ikke været nogen nem sæson, for alle vores hjemmekampe føles som udekampe, siger anfører Dario Srna, der er kroatisk landsholdsspiller, til nyhedsbureauet AFP.

- Vi savner virkelig støtten fra vores fans, men i disse svære tider, vil vi gøre vores bedste for at glæde dem, som elsker klubben, fortsætter han.

På vejen gennem gruppespillet i Champions League satte ukrainerne ellers Champions League-rekord med en sejr på 7-0 over Bate Borisov. Donetsk blev ifølge AFP det første hold i historien til at føre 6-0 ved pausen i Champions League.

Mod Bayern München får Shakhtar Donetsk det problem, at holdet kun har forberedt sig med træningskampe. Den ukrainske liga bliver først genoptaget den 28. februar efter vinterpausen.

- På papiret er Bayern München selvfølgelig favoritter, men det betyder ikke, at de allerede er gået videre, siger Shakhtar Donetsks cheftræner Mircea Lucescu til AFP.

/ritzau/

Dagens Gossip