Ulf Pilgaard passer sin uhelbredeligt syge kone: - Hun skal ikke sendes på plejehjem, bare fordi hun er blevet syg

I mange år har Ulf Pilgaard holdt på hemmeligheden om sin kones sygdom. Nu løfter han sløret for den i selvbiografien “Mit liv som Ulf”, der udkommer om 10 dage.

Hustruen blev i 90’erne diagnosticeret med demenssygdommen Huntingtons Chorea. Den har tvunget hende i en kørestol og er uhelbredelig. Det skriver BT.

Konen Gitte fik diagnosen, da hun rundede 60. Der begyndte de første symptomer så som problemer med balancen og ufrivillige bevægelser i arme og ben. Sygdommen var ikke ukendt for parret.

Gittes mor og bror døde af sygdommen, der normalt bryder ud i 30-40-årsalderen, men først begyndte at vise sig hos hende, da hun rundede 60 år. Komiker-giganten har allerede truffet nogle afgørende beslutninger om, hvordan parret skal gennemleve processen med sygdommen sammen.

Læs også: Tog hjemløs i forsvar: Ulf takker Hans Pilgaard

- Vi har været gift i over 40 år, og hun skal ikke sendes på plejehjem, bare fordi hun er blevet syg. Vi er mand og kone, og jeg vil gerne være der for hende, skriver han i biografien.

Indtil videre kan han klare arbejdet stort set på egen hånd.

- I dag er hun bundet til en kørestol, og har selvfølgelig også brug for hjælp. Hjemmeplejen kommer af og til, men ellers er det mig, der passer hende og indretter mit arbejde, så jeg kan være der for hende, skriver Ulf Pilgaard.

Bogen udkommer på Gyldendal.

Følg Dagens Gossip for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip