Ulissi sejrer på første Giro-etape i Italien

Det blev til hjemmesejr på 4. etape af Giro d'Italia, da italieneren Diego Ulissi vristede sig fri af frontgruppen og kørte alene over målstregen i Praia a Mare.

Jakob Fuglsang (Astana) viste undervejs gode ben, og han var med til at stå for den afsluttende udskilning på sidste stigning inden mål.

Hollænderen Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) blev nummer to og tog førertrøjen tilbage fra Marcel Kittel (Etixx-Quick-Step), som blev sat i bjergterrænet.

Efter tre etaper i Holland og en rejsedag mandag stod den for første gang i årets udgave af Giroen på italiensk asfalt.

Etapen på 200 kilometer var også første møde med bjergterræn, da to stigninger i kategori-3 og en hård bakke ti kilometer fra mål skulle forceres inden for de sidste 80 kilometer.

Tidligt på etapen kom fire mand af sted i udbrud, og de holdt feltet bag sig med skiftende margin.

På den sidste af de to stigninger blev udbryderne opslugt af feltet, og nye angreb blev lanceret, mens sprinterne måtte slippe feltet på skift.

Et stærkt angreb fra to AG2R-ryttere kort efter samling gav en masse uro i feltet, hvor en større gruppe rev sig løs fra fronten og skabte et stort udbrud.

11 mand lå i front, da den to kilometer lange bakke med stigningsprocenter på op til 18 undervejs tårnede sig op, og udbryderne havde godt et halvt minut ned til hovedfeltet.

På et af de stejle stykker rykkede Jakob Fuglsang frem og var arkitekten bag den udskillelse, som for alvor fik skilt de tungere folk fra favoritterne.

Helt i front kørte Diego Ulissi alene mod mål, men han havde kun et forspring på ti sekunder ned til Fuglsang-gruppen, da han kørte ind på de sidste to kilometer.

Italieneren havde dog kræfter nok i behold, og han krydsede målstregen fem sekunder foran Tom Dumoulin, der tilbageerobrede løbets førertrøje.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip