Ulla Terkelsen flytter til Ukraine: TV2 opretter kontor

I den kommende tid vil et kendt ansigt i TV2 Nyhederne fast fortælle om udviklingen i Ukraine.

Det bliver veteranen Ulla Terkelsen, der kommer til at rapportere fra Kijev, da hun flytter til den ukrainske hovedstad, hvor tv-stationen nu opretter et korrespondentkontor.

- Det er vores opgave som nyhedsformidler at være de steder, hvor de største og de væsentligste begivenheder i verden udspiller sig, siger TV2's nyhedsdirektør Michael Dyrby.

- Ulla er det indlysende valg. Hun er den med den længste erfaring med at dække storpolitiske kriser, hun kender til den storpolitiske historie, og hun kender området, lyder det fra nyhedschefen.

Den snart 70-årige Ulla Terkelsen har været journalist i 50 år, hun har dækket Den Kolde Krig, og hun har været korrespondent i de tidligere østlande:

- Hun er den journalist i Danmark, som har dækket østlandene bredest og måske over længst tid, siger Michael Dyrby om valget af korrespondent.

Det er ikke første gang, TV2 opretter en midlertidig base i et verdens brændpunkter.

Nyhedschefen siger, at det er en strategi, tv-stationen har haft i flere år med at være til stede med journalister, der kan se tingene ud fra en dansk vinkel.

- Men vi behøver ikke være der permanent i al evighed. Vi opretter gerne et kontor - og så er vi der, så længe vi finder det nødvendigt. Og det er umuligt at sige, hvor lang tid vi skal være der, siger Michael Dyrby.

Ifølge nyhedschefen har man tidligere brugt modellen med et midlertidigt korrespondentkontor i Kabul i Afghanistan.

Tv-stationen gjorde det også i den egyptiske hovedstad, Kairo, under det arabiske forår, og senest var det i Berlin i forbindelse med det tyske forbundsdagsvalg i september sidste år.

- Planen var, vi skulle være i fem måneder i Kabul, og vi endte med at være der i mere end et år. Det er umuligt at forudsige. Vi er åbne. Det er idéen om, at vi lader os påvirke af begivenhederne og ikke omvendt, siger Michael Dyrby.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip