Ulovligt hjemmeslagteri i udhus i Viborg afsløret og lukket

Det er Fødevarestyrelsens Rejsehold, der fældede det ulovlige hjemmeslagteri i Viborg. Det skete på baggrund af en anonym anmeldelse om salg af kød fra en privat villa på Gylfesvej 6 i Viborg.

Her var der i udhuset indrettet et opskæringslokale, som var udstyret med kødkroge, knive, en kødsav og kødhakker. Bord og vægge var i materialer, som ikke er rengøringsvenlige og på vægge, bord og gulv fandtes indtørrede rester af gammelt kød og blod.

Under kontrollen kom ejeren hjem med en slagtet gris placeret i en balje i bilens bagagerum, og han blev dermed taget på fersk gerning.

I bilen lå desuden en boltpistol, der var blevet anvendt ved slagtningen, som var foregået på den landejendom, hvor svinet kom fra. Rejseholdet påbød straks slagteren at destruere kødet og overhældte det med destruktionsfarve.

Fødevarestyrelsen råder forbrugere, der har købt okse-, svine- eller lammekød, som er slagtet af den uregistrerede hjemmeslagter på gårde omkring Viborg eller har købt kød, der er opskåret eller hakket på adressen, til at kassere eller returnere kødet.

Det sker fordi dyrene er slagtet under ukontrollerede forhold og opskåret eller forarbejdet under ukontrollerede og uhygiejniske forhold.

Det kan derfor ikke udelukkes, at dyrene har været syge inden slagtningen, eller at kødet indeholder sygdomsfremkaldende bakterier.

Virksomheden er varslet bøde for ulovlig slagtning, uhygiejniske forhold samt manglende egenkontrol.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip