Ulrik Wilbek: Voldsom dommerlinje ved EM

Skrevet af admin

19/01/2014

Mest læste i dag

Landstræner Ulrik Wilbek mener, at dommerne dømmer for hårdt ved EM i håndbold.

Da det danske landshold lørdag slog Spanien med 31-28, blev der dømt hele 14 straffekast i kampen, som ikke var særlig hårdt spillet.

- Jeg synes personligt, det er for meget. Jeg synes, at linjen er lige voldsom nok i forhold til både straffekast og de efterfølgende udvisninger, siger Ulrik Wilbek.

- Jeg synes hellere, at udvisningerne skulle uddeles ved for hård fysisk kontakt - i stedet for et lille puf, der giver straffekast og to minutter.

Selv om landstræneren foretrækker, at der er plads til lidt mere fysisk spil, så er det ikke noget problem så længe, at dommerne er konsekvente.

- Hvis det er linjen, må vi spille i forhold til det. Det er ens for alle, siger Wilbek.

Samme holdning har forsvarsgeneralen René Toft Hansen.

- Vi må indordne os og se fra kamp til kamp. Når vi møder Ungarn mandag, går vi til vaflerne fra start, smadrer til dem og ser, hvad vi får lov til.

- Hvis dommerne lægger linjen fra de andre kampe, så må vi indordne os på det, men vi vil rigtig gerne spille hårdt, hvis vi kan få lov til det.

- Dommerlinjen betyder, at vi ikke rigtig kan bruge den fysik, vi gerne vil. Vi er store og stærke i vores forsvar, og vi vil rigtig gerne frem og ramme modstanderne, men de der puf kan vi godt undgå, siger René Toft Hansen.

Målmand Niklas Landin viste mod Spanien så stor klasse, at det måske kan betale sig at lade modstanderne afslutte fremfor at risikere en tominuttersudvisning.

- Når vi har Niklas Landin på målet, som alligevel næsten tager boldene hver gang, er der ingen grund til at give dem det ekstra puf. Det er bare med at omstille sig, siger René Toft Hansen.

Danskeren fra THW Kiel lægger ikke skjul på, at han godt kan lide det fysiske spil.

- Jeg er tilhænger af hårdt spil, uden at det bliver svinsk. At man må gå til stålet. Det er en kontaktsport, fastslår han.

/ritzau/