Ultimatum fra Løkke til DF: Stem for nye reformer

»Jeg vil bruge min tid frem til valget på at prøve at skabe opbakning til de ting, jeg siger. Og så vil jeg sætte mig selv i spidsen for at prøve at nå det. Jeg ønsker ikke at præsidere over en regering, der fører en modsatrettet politik end den, jeg går til valg på. Det ville jeg så i givet fald tage den personlige konsekvens af,« siger Lars Løkke Rasmussen til Børsen.

Konsekvensen kunne ifølge Venstres formand være at »bede nogle andre om at løse opgaven«.

Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulesen Dahl (DF), har blankt afvist Venstres forslag om nulvækst i de offentlige udgifter og tværtimod sagt, at hans parti ønsker en offentlig vækst på 0,8 procent.

Især Socialdemokraterne har på den baggrund angrebet Venstre for at love vælgerne ting, der aldrig ville kunne føres ud i livet.

Men selv om Lars Løkke Rasmussen ikke forventer at kunne gennemføre Venstres reformprogram én til én, så må der ikke være tvivl om, at det skal gå i den retning:

»Jeg har været meget præcis med at sige, hvad der er Venstres udgangspunkt, og hvad er det for en retning, jeg sætter. Jeg har med vilje sagt, at jeg ikke kan garantere, hvor hurtigt vi kan komme ud ad den retning, men jeg kan garantere, at vi ikke bevæger os den anden vej, for det kommer ikke til at ske med mig«.

Dagens Gossip