Ulve-kompensation træder i kraft øjeblikkeligt

»Det er vigtigt, at vi får skabt klarhed over, hvordan man skal forholde sig, hvis en ulv har været på rov i en fårefold eller indhegning for frilandsgrise. Den klarhed har vi nu med den midlertidige ordning, som administreres af Naturstyrelsen,« siger hun.

Ordningen omfatter en række husdyr, der kan være naturlige byttedyr for en ulv. Det drejer sig om får, lam, geder, gedekid, grise, pattegrise, kalve og føl.

Ordningen indebærer, at der kan udbetales et fast beløb per dyr uanset vægt eller andre forhold, hvilket svarer til slagteprisen. Derudover vil der bliver givet et fast beløb til destruktion af det dræbte eller skadede dyr.

»Den midlertidige ordning træder i kraft i dag (fredag, red.). I slutningen af året kommer Vildtforvaltningsrådet med deres udkast til en forvaltningsplan for ulv, hvor der vil indgå et forslag til en permanent erstatningsordning. Til den tid vil vi så igen vurdere, hvordan vi kan sikre en fredelig sameksistens mellem ulven og husdyrejere,« siger miljøminister Pia Olsen Dyhr.

Hvis man mener, at et husdyr er blevet dræbt af en ulv, skal man rette henvendelse til en af Naturstyrelsens vildtkonsulenter, der vil vurdere skaderne, angrebsmåden og i tvivlstilfælde indsamle DNA-spor.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip