Ulykke på Boddum-Ydby Friskole: Forældre, elever og lærere er chokerede

Både lærere, elever og forældre får psykologhjælp efter den tragiske ulykke på Boddum-Ydby Friskole i Hurup Thy.

- Vi kontaktede kort efter ulykken Thisted Kommune, og de har stillet med to psykologer. Desuden har Falck stillet en krisepsykolog til rådighed, fortæller skoleleder, Morten Nebel, til dagens.dk.

En 10-årig dreng, der går i 4. klasse, blev i morges ved 8-tiden fundet livløs hængende i et halstørklæde-lignende beklædning ud af et vindue på et toilet.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med nu

En forælder, der var i nærheden, var den første, der kom den 10-årige dreng til undsætning, og kort efter kom en lærer til. Begge ydede førstehjælp, indtil lægeambulancen nåede frem. Drengen blev senere fløjet til Skejby Sygehus, og hans tilstand betegnes af lægerne som meget kritisk.

Hvordan ulykke er sket, kan skoleleder Morten Nebel, ikke fortælle:

- Men der er nogen, der har set drengen omkring ti minutter før ulykken. Men hvad der er sket op til ulykken, ved vi ikke, siger han til dagens.dk.

Psykologer er nu på Boddum-Ydby Friskole.

- Både forældre, lærere og elever er chokerede over ulykken. Vi ringede umiddelbart efter ulykken til alle forældre og mange forældre kom med det samme. Nu har vi psykologer på stedet, så alle der har brug for det, kan få snakket tingene igennem, siger skolelederen.

Han tilføjer, at Falck roser den forælder og lærer, som ydede førstehjælp til den 10-årige dreng.

- Det var helt efter bogen, slutter skoleder Morten Nebel.

Arbejdstilsynet skal nu se nærmere på omstændighederne.

Dagens Gossip