Ulykkestog i New York kørte alt for hurtigt

New York-toget, der i weekenden forulykkede, kørte næsten tre gange så hurtigt som anbefalet, da det afsporede, lyder det fra efterforskere.

Togulykken kostede fire personer livet. 67 blev kvæstet.

Med en hastighed på 131 kilometer i timen kørte toget ind i en kurve, hvor den maksimale hastighed ellers burde være 48 kilometer i timen, fortæller Earl Weener fra National Transportation Safety Board.

Samtidig har efterforskere fundet ud af, at togets fører kan have haft svært ved at kontrollere hastigheden på grund af tekniske fejl. Og at bremsen samtidig kan have været defekt.

- Vores efterforskere vil nøje gennemgå alle oplysninger om, hvordan bremserne fungerede på turen, siger Earl Weener.

- På dette tidspunkt er vi ikke klar over, at der skulle have været problemer eller uregelmæssigheder med bremsen, fortsætter han.

Der var mellem 100 og 150 personer om bord på toget, da ulykken indtraf omkring klokken 7.20 søndag morgen lokal tid. Det var på vej fra byen Poughkeepsie til den store banegård Grand Central Station på Manhattan.

Syv af togets vogne afsporede lige før stationen Spuyten Duyvil i bydelen Bronx. To af vognene væltede om på siden, mens den forreste vogn standsede kun få centimeter fra at havne i vandet i Hudsonfloden.

Guvernør i New York Andrew Cuomo pegede mandag også på for høj hastighed som årsag til ulykken. Samtidig var der en lumsk kurve på ruten.

- Jeg tror, at det vil vise sig, at det mest af alt handlede om fart og om operatørens håndtering af toget på tidspunktet, siger han.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip