UM overvejer dansk advarsel mod rejser til Sharm el-Sheikh

Skrevet af admin

27/02/2014

Dagens topnyheder

Det danske udenrigsministerium overvejer at advare danske turister mod at rejse til hele Sinai-halvøen i Egypten, efter at Tysklands udenrigsministerium har udsendt advarsel om at rejse til badedestinationer på halvøen.

Sådan lyder det fra chefen for Udenrigsministeriets Borgerservice, Ole Egberg Mikkelsen.

- Det er et relativt stort skridt at tage, og derfor skal vi gøre det med omhu og på et solidt grundlag.

- Derfor vil vi være helt sikre på, at det, vi gør, er det rigtige i og med, at der er danske turister i de berørte områder, siger han til Ritzau.

Tyske rejsearrangører er torsdag begyndt at hente hundredvis af turister hjem fra den egyptiske ferieby Sharm el-Sheikh ved Rødehavet.

Fra den danske rejsearrangør Startour lyder meldingen, at man indtil videre afventer, om Udenrigsministeriet ændrer i sin rejsevejledning til Egypten.

- Og man er i tæt dialog, fortæller Ole Egberg Mikkelsen.

- Vi er selvfølgelig i tæt kontakt med den danske rejsebranche, så de er orienteret om vores overvejelser, men på nuværende tidspunkt har vi ikke truffet nogen afgørelse for, hvad vi konkret gør, siger chefen for Udenrigsministeriets Borgerservice.

Sidste efterår aflyste flere danske rejseselskaber sine ture til Egypten, da Udenrigsministeriet frarådede det i rejsevejledningen. Den blev dog lempet igen i september.

Den tyske advarsel kommer efter et bombeangreb for nylig mod en turistbus, der kørte koreanske turister rundt på Sinai-halvøen. Flere koreanske turister sammen med bussens egyptiske chauffør blev dræbt ved attentatet.

/ritzau/