Under en procent hjulpet ud af bander

Nye tal fra Rigspolitiet viser, hvor mange af de bandemedlemmer, som vil ud af miljøet, der rent faktisk er kommet gennem nåleøjet til et udslusningsprogram.

Rigspolitiet vil dog ikke oplyse, hvor mange bandemedlemmer der har bedt om at få hjælp fra myndighederne

Michael Ask, der er chef for Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter, NEC, der overvåger de hårdeste bandemedlemmer fra både indvandrer- og rockermiljøet i Danmark, mener ikke tallet er for lavt.

»Der er nok kritikere, der vil sige, at det er for lidt, og man kan altid diskutere, om ikke dette tal skulle være højere. Men jeg synes, at det er et okay antal. I langt de fleste politikredse gøres der et glimrende arbejde, men det er jo ikke sådan, at kommunerne står derude med et fikst og færdigt tilbud og en lejlighed til disse bandemedlemmer,« siger han.

Dansk Folkepartis Peter Skaarup (DF) er dog ikke imponeret over tallet.

»Der er to måder, vi kan få bandemedlemmer og tilknyttede ud af banderne på. Den ene er, at vi stopper tilgangen til banderne og kortslutter rekrutteringen. Den anden er, at man kan tilbyde og forhåbentlig skubbe på for at få dem til at deltage i disse exit-programmer. Hvis den ene vej slet ikke fungerer, så er der noget fuldstændig galt,« siger Peter Skaarup til Jyllands-Posten.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip