Underdog sender United ud af Liga Cuppen efter straffe

29/10/2015

Manchester United skuffede stort onsdag aften, da holdet på hjemmebane strøg ud af Liga Cuppen efter et nederlag i straffesparkskonkurrence til Middlesbrough fra næstbedste række.

Der blev ikke scoret i hverken ordinær tid eller forlængelse, og i straffesparkskonkurrencen brændte både Wayne Rooney, Michael Carrick og Ashley Young for favoritterne.

Louis van Gaal jagtede sejren med et delvist reservespækket mandskab fra start, men et kompakt Middlesbrough-hold stod godt på banen.

I en ikke alt for ophidsende forestilling holdt de undertippede gæster stand hele vejen i den ordinære spilletid, hvor det først var i de sidste minutter, der for alvor kom lidt pres på i felterne.

Undervejs forsøgte Van Gaal at styrke sit hold ved at indskifte Wayne Rooney, Anthony Martial og Ashley Young, men det ændrede ikke det store.

Efter et United-forsøg på ydersiden af stolpen i sidste minut fik kantspilleren Stewart Downing kort efter chancen i overtiden i den anden ende, men hans afslutning fra nært hold blev blokeret af Sergio Romero i hjemmeholdets mål.

Dermed måtte holdene ud i to gange 15 minutters forlænget spilletid.

I sidste minut af forlængelsen kom chancerne, der kunne afgøre det til favoritternes fordel.

Både Anthony Martial og Marouane Fellaini fik store hovedstødschancer tæt på mål, men begge headede forbi.

Der måtte en straffesparkskonkurrence til, og her havde Middlesbrough en del erfaring fra sidste års Liga Cup at trække på. Holdet fra det nordøstlige England tabte i 2014 med utrolige 13-14 efter straffesparkskonkurrence på Anfield mod Liverpool.

Den erfaring kom muligvis holdet, der i 90'erne havde Mikkel Beck i truppen i tre år, til gode.

Efter afbrændere af Wayne Rooney, Michael Carrick og Ashley Young gjorde David Nugents ditto ikke noget, for tre andre Middlesbrough-spillere scorede sikkert.