Underrapportering: Langt flere cyklister kommer til skade

Selv om den danske trafiksikkerhed gennem flere år er gået i den rigtige retning med færre dræbte, sker der en underrapportering, når det gælder tilskadekomne i trafikken.

Antallet af tilskadekomne cyklister er mindst fem til 10 gange så stort, som de officielle tal fra politiet viser, skriver Jyllands-Posten.

Erfaringer og tal fra en udvidet skadesregistrering, som man har foretaget på skadestuen på Odense Universitetshospital, viser, at politiregistreringer udgør under 10 procent af det samlede antal tilskadekomne cyklister.

Det kalder eksperterne for "mørke tal", fordi de ikke kommer med i statistikkerne og derfor heller ikke får indflydelse på vejmyndighedernes arbejde med at reducere antallet af ulykker.

Politiets tal er under alle omstændigheder mindre end 20 procent af det faktiske antal tilskadekomne, når det eksempelvis gælder cyklister, vurderer projektleder Stig Hemdorff fra Vejdirektoratet, der står i spidsen for ulykkesstatistikkerne.

- Politiet er naturligvis inde over de mest alvorlige ulykker med dræbte og meget alvorligt kvæstede, men generelt mangler vi meget, når det gælder de bløde trafikanter.

- Det betyder, at vores informationer ikke er tilstrækkelige, og at det måske er galt andre steder, end hvor vi tror, problemerne er. Og når vi ikke ved nok, er vi ilde stedt, når vi skal lave forebyggende initiativer, siger han til Jyllands-Posten.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip