Underskuddet bliver mindre i Vestas

Vestas kom ud af 2013 med et resultat før skat på minus 269 millioner kroner mod et underskud på 5,3 milliarder kroner i 2012.

Det positive resultat skyldes i høj grad et stærkt fjerde kvartal, hvor vindmølleproducentens omsætning faldt til 17,629 milliarder kroner fra 18,757 milliarder kroner et år tidligere.

Det viser årsregnskabet, som er kommet godt et halvt døgn før forventet.

Et ønske om større økonomisk fleksibilitet og i sidste ende flere forretningsmuligheder er desuden baggrunden for, at Vestas har besluttet at udbyde over 20 millioner nye aktier.

Vindmølleselskabet styrker samtidig sin finansielle position ved indgåelsen af en ny femårig kreditfacilitet på i alt 6,347 milliarder kroner, fremgår det af regnskabet.

- Vestas har til hensigt at anvende nettoprovenuet fra emissionen til at opnå større økonomisk fleksibilitet og til yderligere at forbedre selskabets finansielle stabilitet ved at styrke selskabets soliditetsgrad og opnå mere fleksible bankengagementer.

- Bestyrelsen forventer, at dette vil generere yderligere forretningsmuligheder og dermed accelerere Vestas' strategi om at opnå lønsom vækst, skriver Vestas i regnskabsmeddelelsen.

For 2014 venter Vestas, at omsætningen når minimum 44,8 milliarder kroner inklusive serviceomsætningen, der ventes at vokse.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip