Undersøgelse: Danske bilejere er vilde med at vaske bil

Danske bilejere er vilde med at vaske bil. Mere end hver tredje danske bilejer kører i vaskehallen mindst en gang om måneden, viser en undersøgelse fra Q8.

Årsagen til danskernes hyppige besøg i vaskehallen er ønsket om at forlænge bilens levetid. Ind på en klar andenplads kommer sikkerheden.

Læs også: Ny sammenslutning giver store rabatter på brændstof

64 procent af de danske bilister fortæller i undersøgelsen, at det primært er for at forlænge bilens levetid og dermed holde dens værdi, at de får bilen vasket.

Vask bilen mere værd

At der er penge i at vaske og pleje sin bil, bekræftes af Bilbasen.dk, der er landets største på brugtbilsmarkedet og årligt håndterer 300.000 biler.

- Vi undersøger jævnligt, hvad der betyder noget, når folk køber en brugt bil. Populært sagt, kan man sige, at bilisterne kan vaske deres bil til at blive mere værd. En af de ting, som bilkøbere går meget op i, er nemlig om bilen generelt er velplejet, om der er rust, og det gælder også undervognen, og om lakken er pæn og blank uden ridser, siger markedsanalytiker, Jan Lang fra Bilbasen.dk.

Læs også: Mænd kører bedre bil end kvinder - eller hvad?

Undervognskyld og voks

Det anbefales, at bilen vaskes en gang om måneden, hvis den skal vedligeholdes godt. Og især i vinterhalvåret bør hver tredje vask være af den grundige slags med både undervognsskyl og voksbehandling.

Gode råd til vedligehold af bilen:

• Bilen bør vaskes en gang om måneden

• Vælg en grundig, lidt dyrere bilvask hver 3. gang – den virker både forebyggende og plejende

• Vælg gerne en vask med undervognskyl – den fjerner saltaflejringer, der giver rustskader og derfor tærer undervognen

• Vælg gerne en vask med voksbehandling – det beskytter lakken mod ridser, og det betyder at din bil holder værdien. Voksbehandlingen får også din bil til at skinne, og det betyder at den er mere synlig i trafikken, hvilket øger sikkerheden

Kilde: Q8

Dagens Gossip