Undersøgelse: Danskerne elsker dyre smartphones

Danskerne har for alvor taget smartphonen til sig – ifølge GfK udgør smartphones omkring 75 procent af det samlede salg af mobiltelefoner i 2012.

Hvad angår styresystemer, så har Android for alvor taget førerpositionen med en andel på 52 procent, mens iOS har 28 procent. Windows har en langt mindre andel på kun 6 procent.

Budskabet om 4G netværk har bidt sig godt fast, og stort set alle danskere er klar over, hvad det betyder. På trods af de endnu begrænsede muligheder for at have prøvet 4G, svarer en tredjedel, at deres næste smartphone skal have mulighed for at tilgå 4G netværket.

Ligeledes er en stadig større skærm på ønskesedlen, her svarer 34 procent, at deres næste smartphone skal have en større skærm end deres nuværende.

De fleste går på internettet, og 12 procent, ser endda dette som den primære funktion på deres smartphone. Ganske interessant har 29 procent nævnt, at spil er blandt deres tre vigtigste apps, og dermed slår de mobile spil både apps til sociale medier samt bank-apps.

Og så bruger over halvdelen af danskerne dagligt deres smartphone som vækkeur.

- Selvom undersøgelsen viser, at vi måske stadig har en lidt traditionel tilgang til vores smartphone – nemlig at ringe og sms’e, så er det måske i lige så høj grad et udtryk for, at mulighederne er så mange, og at der derfor er en forholdsvis stor spredning over de mange andre muligheder, siger Morten Johansen, marketingchef, Sony Mobile Communications, og han fortsætter:

- Den mobile e-handel er for eksempel kun i sin vorden og er i høj grad båret af, at der bliver udviklet de rigtige apps til formålet – og med den store lyst til at prøve nye apps af på sin smartphone, så tegner der sig et kæmpe potentiale, siger Morten Johansen..

Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov for Sony Mobile Communications. Der er i januar 2013 i alt gennemført 1014 CAWI-interviews med brugere af smartphones.

Dagens Gossip