Undersøgelse: Flere danskere rykker familiefesten sydpå

Når den runde fødselsdag eller sølvbrylluppet anno 2013 skal fejres, vælger mange danskere (21 procent) at pakke kufferten og invitere familie og/eller venner med på ferie. Særligt runde fødselsdage er populære at fejre under varme himmelstrøg.

Det viser nye tal for Apollo af Kompas Kommunikation, hvor alle fem danske regioner har svaret på, om der planlægges at rejse ud i verden i anledning af en bestemt begivenhed, og hvorfor.

Tallene viser, hvorfor familiefestivitasen rykker mod varmere himmelstrøg, og knapt hver  anden (45 procent) af de danskere, der planlægger at rejse ud i verden i anledning af en bestemt begivenhed svarer, at de hellere vil bruge pengene på en ferieoplevelse end at holde fest i Danmark.

Læs også: På denne tropeø koster en overnatning 360.000 kroner

Men der er også andre bevæggrunde, der gør sig gældende.

Næst flest angiver, at ”de vil prøve noget nyt” (27 procent), mens ligeså mange danskere ikke bryder sig om at være i centrum. Således siger 27 procent, at ”jeg har ikke lyst til at holde en stor fest med mig selv i centrum”.

En fjerdedel mener, at dét at rejse på ferie i et større set-up med familie og venner giver mere kvalitetstid end én fest hjemme i Danmark – dét peger 25 procent på.

Læs også: Fornyet optimisme i Bravo Tours

Og så er der mange såkaldt ’heldige’, der nævner, at de er blevet inviteret med ud at rejse af familie og/eller venner (20 procent) i anledning af, at noget stort skulle fejres. Næsten ligeså mange (19 procent) angiver, at ”jeg vil gerne holde den festlige begivenhed i sydens sol og i mere eksotiske omgivelser end i Danmark”.

Ligeså mange siger, at ”det er en god mulighed for at kombinere fest og ferie” (19 procent).

Det er hovedsageligt Region Hovedstaden, der vælger at rejse ud og festligholde en begivenhed på den måde, og det er mestendels i anledning af en fødselsdag, at Hovedstadsborgerne gør det. Den region i Danmark, der mindst vælger at rejse ud i anledning af en fødselsdag er Region Nordjylland.

Dagens Gossip