Undersøgelse: Hvem er bedst til sprog i Europa?

I morgen fejres den europæiske dag for sprog - en fest for den sproglige mangfoldighed i Europa. Men hvilken nation har egentligt de bedste sprogfærdigheder? Det har rejsesøgesitet Skyscanner.dk spurgt 10.000 europæere om.

Med 16,7 procent af stemmerne bliver Holland udråbt til nationen med de bedste sprogfærdigheder skarpt forfulgt af svenskerne, der løber med 15,6 procent af stemmerne. På tredjepladsen følger briterne, efterfulgt af tyskerne og først på femtepladsen stempler danskerne ind med 6,8 procent af stemmerne.

Vi er bedst - hvis vi selv skal sige det

Ser man isoleret på de danske deltageres opfattelse af det sproglige niveau i Europa, er der ingen tvivl: Det er danskerne, der har de bedste sprogfærdigheder i Europa. Således stemmer 37,9 procent af de danske deltagere i undersøgelsen på netop danskerne, som den nationalitet, der har de bedste sproglige evner i Europa.

De danske deltagere peger også på hollænderne og briterne som fremmedsprogligt gode, mens vort svenske broderfolk blot får 4,7 procent af de danske stemmer mod 15,6 procent af de europæiske stemmer.

At vi danskerne synes, vi er sprogligt bedst, er i øvrigt ikke noget udpræget narcissistisk kendetegn for os danskere alene. Undersøgelsen afslører nemlig, at flere nationer har høje tanker om dem selv og vurderer, at de er de bedste i Europa til fremmedsprog.

Dette gælder for tyskerne og russerne og i særdeleshed for svenskerne og hollænderne, hvor hhv. 53,1 og 60,3 procent peger på dem selv som de bedste.

Omvendt er briterne det folkefærd, der har de ’laveste tanker’ om deres eget folks sproglige evner. Således mener blot 5,7 procent af briterne, at de selv er bedst til fremmedsprog i Europa.

Europæernes vurdering af nationer med de bedste fremmedsproglige evner i Europa:

1. Hollændere, 16,7 %

2. Svenskere, 15,6 %

3. Briter, 10,6 %

4. Tyskere, 10,0 %

5. Danskere, 6,8 %

6. Franskmænd, 3,8 %

7. Tyrkere, 4,1 %

8. Russere, 4,1 %

9. Spaniere, 3,9 %

10. Italienere, 2,9 %

Danskernes vurdering af nationer med de bedste fremmedsproglige evner i Europa:

1. Danskere, 37,9 %

2. Hollændere, 14,5 %

3. Briter, 9,1 %

4. Svenskere, 4,7 %

5. Tyskere, 1,8 %

6. Spaniere, 1,4 %

7. Franskmænd, 0,6 %

8. Tyrkere, 0,5 %

9. Italienere, 0,4 %

10. Russere, 0,3 %

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip