Undersøgelse: Købmænd ser tegn på faldende grænsehandel

I årevis har utallige undersøgelser vist en stigende grænsehandel, hvor danskerne især er kørt til Tyskland efter sodavand, øl, vin, slik eller andre dagligvarer.

En ny meningsmåling udført af analyseinstitut Norstat for De Samvirkende Købmænd, DSK, peger nu i retning af, at grænsehandelen formentlig er toppet for denne omgang.

Læs også: Hver anden dansker vil hæve prisen på cigaretter markant

Kun 13 procent af de danske husstande grænsehandler nu 4 til 5 gange årligt eller oftere. I begge de to seneste undersøgelser har det tilsvarende tal været 16 procent. Samtidig er det nu under 50 procent af de danske husstande, der årligt grænsehandler i Tyskland.

Det får smilene frem hos købmændene:

- Formålet med Vækstpakkens afgiftslempelser var at flytte forbrugernes indkøb fra udenlandske virksomheder hjem til danske butikker og danske arbejdspladser. Det er meget positivt, når en ny undersøgelse peger i retning af, at antallet af indkøbsture til Tyskland har toppet, siger vicedirektør Claus Bøgelund Nielsen, DSK, og fortsætter:

Læs også: Hver fjerde grænsehandler vil flytte en del af indkøb til Danmark

- Det er faktisk første gang på denne side af finanskrisen, at vi ser tegn på en mindre grænsehandel. Undersøgelsen viser, at der – som DSK hele tiden har påpeget – er en nøje sammenhæng mellem afgiftsniveauet i Danmark og grænsehandelen. Politikerne kan derfor trygt fortsætte vækststrategien med lavere afgifter, der giver forbrugerne lavere priser, slutter Claus Bøgelund Nielsen

Dagens Gossip