Undersøgelse: Netflix er nu større end TV2 News

Når der skal flades ud i sofaen derhjemme, vælger danskerne i stigende grad at tænde for computeren frem for fjernsynet.

En undersøgelse fra DR viser, at danskernes TV-kiggeri fortsat falder. I 2013 så hver dansker i gennemsnit tre timers TV om dagen, hvilket er 15 minutter mindre end året før, viser rapporten »Medieudviklingen 2013«.

En af årsagerne til faldet er ifølge rapporten, at TV via streaming på internettet er steget. Et tegn på den tendens er, at internet-TV-tjenesten Netflix i 2013 voksede til at være Danmarks sjettestørste TV-kanal.

Netflix har kapret cirka tre procent af det samlede TV-kiggeri og er dermed lidt mindre end TV3, DR2 og TV 2 Charlie, men lidt større end TV 2 News og Kanal 5. Internet-TVet er især populært hos de unge seere.

»Net-TV i bred forstand fylder nu cirka 22 procent af de 15-30-åriges totale sening. Netflix alene står for cirka seks procent af denne aldersgruppes tv-sening, mens YouTubes TV-lignende indhold tegner sig for cirka tre procent,« siger medieforskerne Niels Marslev og Dennis Christensen i rapporten.

Danskernes TV-kiggeri steg markant fra 2007 til 2010, hvor den gennemsnitlige tid foran flimmerkassen gik fra to timer og 28 minutter om dagen til tre timer og 21 minutter. Siden 2010 er tallet dog faldet.

Niels Marslev og Dennis Christensen mener ikke, at ændringen i TV-vanerne betyder, at streaming på internettet vil gøre det af med den traditionelle fjernsynsflimmer.

»Streaming og on demand tjener som alternativ, når broadcast ikke fanger seernes interesse. De nye seermuligheder giver os endnu en anledning til at blive mere kræsne forbrugere,« fastslår de to medieforskere.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip