Undersøgelse: Nu skifter danskerne til vinterdæk

Selvom sneen og frosten endnu ikke har sat ind, er danskerne allerede i oktober godt i gang med at sætte vinterdæk på bilen. Det fremgår af nye tal fra Applus Bilsyn, der har spurgt over 1.400 danske bilister, hvornår de skifter til vinterdæk.

10 procent kører uden vinterdæk

30 procent svarer, at de allerede i oktober bytter sommerdæk ud med det blødere vintergummi. 55 procent forventer at få vinterdæk på bilen i november. 5 procent siger, at de venter til december, mens knap ti procent af undersøgelsens deltagere ikke skifter dæk.

- Tallene kan indikere, at lidt flere danskere har fået vinterdækkene på i forhold til tidligere. I 2010 kørte 68 procent af danskerne med vinterdæk. I 2006 var samme tal kun 58 procent. De tunge, kolde vintre i 2010 og 2011, der strakte sig over knap fire måneder, har betydet, at over 80 procent af bilisterne i dag er konverteret til vinterdæk. Det er klogt. Alle undersøgelser viser samstemmende, at biler med vinterdæk har en kortere bremselængde på veje med sne og is end biler på sommerdæk”, siger administrerende direktør Per V. Rasmussen i en pressemeddelelse.

Test: Nye vinterdæk passer perfekt til dansk vintervejr

Forebyg rust

Vinterdæk er imidlertid ikke det eneste, bilisterne skal sørge for. Det kolde vejr bliver efter alt at dømme skrap kost for bilerne – især hvis de ikke er beskyttet mod sne og salt. Og det er mange både ældre og nyere biler ikke.

- I øjeblikket stiger antallet af brugte biler, og mange af dem er ældre og ikke beskyttet mod rust, især i undervognen. Men mange er heller ikke klar over, at det samme ofte gør sig gældende for en del mindre biler. Her er der stor forskel på, hvilken rustbeskyttelse bilerne har fået med fra fabrikken. Derfor anbefaler vi, at bilister tænker præventivt og får et professionelt tjek af bilens tilstand – en Rustattest - og om nødvendigt rustbeskyttet bilen, slutter Per V. Rasmussen.

Se billederne nedenunder...

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip