Undersøgelse skal bryde tabu om børns doktorlege

Skrevet af admin

28/12/2015

Dagens topnyheder

Børns seksualitet og nøgenhed er så tabuiseret, at det giver problemer for voksne på landets daginstitutioner.

Derfor vil Sex & Samfund iværksætte en undersøgelse af viden og adfærd i forhold til små børns seksualitet på daginstitutionerne, skriver Berlingske.

- Vi er endnu kun i gang med at planlægge undersøgelsen, men glæder os til at komme i gang. For vi ved, det er et område, hvor både pædagogerne og forældrene efterlyser viden og redskaber, siger Marianne Lomholt, national chef i Sex & Samfund, til Berlingske.

Hun håber, at undersøgelsens resultater vil kunne bruges til en indsats, der ligner den årlige undervisningskampagne "Uge Sex" på landets folkeskoler.

Sex & Samfund får midler fra Sundhedsstyrelsen til at gennemføre den nationale undersøgelse efter nytår.

Her håber man at finde svar på, hvad pædagoger og institutionsledere ved om små børns seksualitet, og hvordan den viden bliver anvendt i praksis.

Et andet vigtigt emne er også, hvordan de ansatte på institutionerne kommunikerer med børnenes forældre om emnet.

Hos Bupl, der er pædagogernes fagforening, ser man frem til undersøgelsen. Faglig sekretær Lasse Bjerg Jørgensen genkender problemstillingen, og han ærgrer sig over et stigende antal usagte regler for samvær rettet mod både børn og voksne.

Reglerne kan være med til at undertrykke børnenes naturlige seksuelle udvikling, lyder det.

- Vi har en udfordring, og det er jo svært at tale om, det her. Derfor er vores opfordring altid, at man ligesom med en kostpolitik har en politik for børns seksualitet i hver eneste institution – og meget gerne også på kommunalt plan. Det handler om at løfte det til en fælles drøftelse, hvor man kan udveksle erfaringer og hjælpe hinanden, siger Lasse Bjerg Jørgensen til Berlingske.

/ritzau/