Undersøgelse: Teenagere bruger cykelhjelm hvis mor og far gør

Hvis mor og far ikke bruger cykelhjelm, så gør de 13 til 17-årige børn det heller ikke. Det viser en ny undersøgelse, som TNS Gallup har foretaget på vegne af Gjensidige Forsikring.

For hele 41 procent af de teenagere, hvis forældre aldrig kører med cykelhjelm, bruger heller aldrig selv hjelm. Tallet ser dog noget anderledes ud blandt de med forældre, der kører med hjelm. Her er det 21 procent af de 13 til 17-årige, der aldrig kører med cykelhjelm.

- Det er overraskende at se, at sammenhængen er så klar. Det betyder, at vi i langt højere grad må have forældrene på banen. Når der er så tydelig sammenhæng mellem hvor ofte forældrene bruger cykelhjelm, og hvor ofte børnene gør det, så må det virkelig få nogle forældre til at åbne øjnene for, at de skal påvirke deres børn i den rigtige retning rent sikkerhedsmæssigt, siger Kim Rud-Petersen, koncerndirektør Nordic i Gjensidige Forsikring.

Børn glemmer hjelmen med alderen

Undersøgelsen viser, at færre og færre generelt har cykelhjelm på i trafikken i takt med, at de bliver ældre. Og det begynder allerede omkring 13-års-alderen.

Man kunne håbe at se en omvendt tendens, da der ikke er noget, der tyder på, at unge og voksne mennesker kommer mindre til skade, når de cykler. Snarere tværtimod viser de seneste tal fra Danmarks Statistik, at hele tre ud af fire tilskadekomne cyklister er over 18 år.

- Noget tyder på, at voksne er mere udsatte i trafikken end børn, og det ville derfor være dejligt at se, hvis vi kunne få vendt tendensen, så børn ikke holdt op med at køre med cykelhjelm, når de blev ældre. Det ville kunne forebygge rigtig mange af de mere alvorlige hovedskader, slutter Kim Rud-Petersen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip