Undersøgelse tyder på drastisk fald i salg af Apple Watch

Salget af Apples smart-watch Apple Watch er faldet markant i de seneste tre måneder. Det skriver Financial Times og nyhedsbureauet AFP. Begge henviser til en undersøgelse fra IDC, der laver markedsresearch.

Ifølge undersøgelsen skrumpede salget af Apple Watch med mere end 50 procent i andet kvartal af 2016.

Financial Times skriver, at faldet i salgstallene er usædvanligt store for et Apple-produkt, der er så tidligt i sin livscyklus.

Apple Watch var administrerende direktør Tim Cooks første store produktlancering. Uret skulle sammen med Apple TV og Apple Music have været med til at erstatte et forventeligt fald i indtægter fra salg af Ipads og Iphones.

De skuffende salgstal kan ifølge Ritzau Finans underbygge investorernes bekymring omkring Apples fremtidige vækstudsigter. I årets første kvartal oplevede Apple således også, at salget af Iphones faldt. Det er ikke sket før.

Det voldsomme fald i salget af Apple Watch har betydet et samlet fald af smart-watches på verdensplan.

Det er, på trods af at selskaber som Samsung og Motorola har øget deres salg med henholdsvis 51 procent og 75 procent. Dette siger derved også lidt om, at Apple stadig sidder tunget på markedet.

IDC-analytiker Ramon Llamas mener stadig, at markedet for urene har en stor fremtid.

- Vi er stadig på et tidligt stadie. Lad os give det lidt tid og vente, til at der er et mere robust udvalg af applikationer, og et smart-watch, som kan bruge en telefonforbindelse uden en smartphone, siger han.

Hvordan det officielt forholder sig vedrørende salget hos Apple, finder man ud af, når selskabet offentliggør regnskabet for tredje kvartal af det forskudte regnskabsår 2015/16 den 26 juli.

/ritzau/

Dagens Gossip