Undersøgelse: Vi vil helst undgå at tabe mobilen

Det er både dyrt og besværligt at miste sine nøgler eller sin tegnebog. I år er begge dele imidlertid overhalet af mobiltelefonen som den ejendel, vi allernødigst vil miste. I hvert fald blandt de 18 til 34-årige danskere i en ny analyse fra Telia og YouGov.

Telia lavede sidste år en tilsvarende undersøgelse - og her var nøglerne til hjemmet stadig den ”dyrebareste” ejendel inden for samtlige aldersgrupper. I år har billedet imidlertid ændret sig blandt de unge voksne:

- Vores mobiler rummer efterhånden rigtig mange private oplysninger og informationer som adressebøger, fotoalbums, kalendere samt adgang til mailboks, netbank og Facebook-konto. Alt dette indhold betyder, at det er brandærgerligt at miste minder og noter med mobilen samtidig med, at det indebærer en sikkerhedsrisiko, idet telefonen har adgang til både økonomi og andre følsomme oplysninger, siger privatkundechef hos Telia, Christoph Nørgaard i en pressemeddelelse.

I lyset af den nye undersøgelse anbefaler Christoph Nørgaard derfor, at man sørger for regelmæssig back-up af mobiltelefonens indhold og sikrer sin telefon med tastelås og ’remote wipe’ eller en lignende funktion, der kan fjernslette personligt indhold.

Dagens Gossip