Undersøgelse: Vi vil rejse hvis vi får penge tilbage i skat

Der er rigtig mange danskere, som vil sidde spændt foran computerskærmen på mandag, når Skat offentliggør årsopgørelserne for 2013. Og går det som sidste år, så vil mange kunne glæde sig over, at skulle have nogle tusinde kroner tilbage i skat.

De ekstra penge vil i mange tilfælde gå til en ferie i udlandet. Det viser en undersøgelse foretaget af YouGov på vegne af FDM travel blandt 1.008 danskere.

Her svarer næsten hver femte dansker (19 procent) således, at hvis de får omkring 5.000 kroner tilbage i skat, skal pengene bruges på en rejse til udlandet.

Bliv ven med Dagens Ferie på Facebook - Klik her

Ifølge Skat fik næsten tre millioner danskere sidste år overskydende skat tilbage, og beløbet var i gennemsnit cirka 5.100 kroner pr. person.

- Det er ikke overraskende, at så mange danskere ønsker at bruge uventede skattekroner på en rejse. For omkring 5.000 kroner kan man komme af sted på en god ferie, og det er noget, der lokker, siger administrerende direktør hos FDM travel, Jan Lockhart, i en pressemeddelelse.

At skatteudbetalingerne skal bruges på en rejse bliver i mange tilfælde ikke blot ved tanken, for danskerne har tradition for at bruge de ekstra penge på ferieoplevelser. Således svarer over hver femte dansker (22 procent), at de tidligere har brugt deres overskydende skat på rejser til udlandet.

I undersøgelsen må ’rejser’ dog vige førstepladsen for ’opsparing’, når danskerne skal svare på, hvad de helst vil bruge 5.000 kroner på. Her svarer over hver tredje adspurgte (34 procent), at pengene skal spares op. På tredje- og fjerdepladsen kommer henholdsvis dagligt forbrug (18 procent) og større forbrugsgoder (9 procent).

Er man blandt de danskere, der skal have penge tilbage i skat, udbetaler Skat overskydende skat den 4. april.

Dagens Gossip