Undersøger vil have Fifas Qatar-rapport offentliggjort

Offentligheden skal have indblik i, hvordan Rusland og Qatar blev tildelt værtskabet for VM-slutrunderne i henholdsvis 2018 og 2022.

Det mener undersøgeren Michael Garcia, der står bag den 350 sider lange rapport lavet for det internationale fodboldforbund Fifa.

Særligt værtskabet til Qatar har været kaldt kontroversielt, og rapporten blev sat i værk efter massive beskyldninger om korruption og urent trav, da Qatar blev tildelt værtskabet.

Rapportens indhold er ukendt, og lederen af Fifas etiske komité, tyskeren Hans-Joachim Eckert, skal nu tage stilling til det videre forløb.

Og Michael Garcia opfordrer nu til, at rapporten bliver offentliggjort.

- I betragtning af at ansvaret er begrænset til Hans-Joachim Eckert, mener jeg, det er nødvendigt for Fifas eksekutivkomité at offentliggøre rapporten om udbudsprocessen i forbindelse med VM i 2018 og 2022, siger Garcia i en pressemeddelelse.

- En offentliggørelse vil være i overensstemmelse med ønsket fra flere medlemmer af eksekutivkomitéen og lederen af den uafhængige komité Mark Pieth, uddyber han.

Mark Pieth har i de seneste år ledet en komité, der skal komme med forslag til Fifa omkring bedre ledelse.

75 personer er blevet afhørt til rapporten, som blandt andet blev sat i værk, fordi den engelske avis Sunday Times op til sommerens VM i Brasilien skrev, at Qatar brugte bestikkelse i jagten på VM-værtskabet.

Højt placerede Fifa-medlemmer har tidligere slået til lyd for en omafstemning, hvis korruptionsanklagerne viser sig at være sande.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip