Undertippede Jamaica slår USA og når Gold Cup-finale

Reggaemusikken har formentlig lydt hele natten i Jamaica i Caribien.

Natten til torsdag vandt Jamaicas fodboldlandshold nemlig 2-1 over USA i semifinalen i Gold Cup, mesterskabet i Concafaf - det nord- og centralamerikanske fodboldforbund.

På et udsolgt Georgia Dome i Atlanta forsvarede Jamaica sig forbilledligt mod et amerikansk stormløb i kampens første halve time, og Darren Mattocks hovedstødte 1-0 i nettet efter 31- minutter.

Fem minutter senere scorede Giles Barnes på frispark, og et chokerende resultat var under opsejling. De to nationer har mødt hinanden 22 gange tidligere. USA har vundet 13, otte er endt uafgjort og Jamaica har kun vundet en kamp.

Den amerikanske anfører Michael Bradley reducerede til 1-2 tre minutter efter pausen, men tættere på kom USA ikke.

- Vi har skrevet historie ved at nå finalen. Det viser, hvad dette hold er i stand til. Vi har chokeret en masse mennesker på vejen, men vi har ikke chokeret os selv. Vi frygter ingen, for vi har et godt hold, siger målscorer Giles Barnes ifølge nyhedsbureauet AFP.

Jamaica skal nu møde Mexico i finalen på søndag. Mexico, som har vundet turneringen seks gange tidligere, vandt 2-1 over Panama i sin semifinale.

Selv om Panama blev reduceret til 10 spillere efter kun 25 minutter, skulle Mexico bruge forlænget spilletid for at vinde 2-1.

USA's landstræner Jürgen Klinsmann måtte efter semifinalen mod Jamaica erkende, at han var dybt skuffet over nederlaget, men dog tilfreds med sit holds indsats.

- Jeg kan ikke klage over holdets præstation. Spillerne blev ved og ved og ved. Vi havde rigeligt med chancer. Vi havde chancer nok til at score tre, fire eller fem mål, men vi gjorde det ikke og derfor tabte vi, siger Klinsmann.

Den tidligere AGF-spiller, Aron Johansson, stod for forarbejdet ved USA's reducering og han havde selv flere store chancer for at udligne.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip