Undertippede midtjyder drømmer om pokaltriumf

I weekenden skal årets danske pokalmester i herrehåndbold findes i Aarhus. Den mest overraskende vinder vil være HC Midtjylland, der til daglig frister en tilværelse i den næstbedste række.

Ikke desto mindre tror de på miraklet i det midtjyske. Oprykningen til ligaen er allerede i hus, holdet har kun tabt én af sæsonens 24 kampe i 1. division og har i pokalturneringen slået ligahold som Aalborg Håndbold og Mors/Thy ud.

I lørdagens første semifinale skal midtjyderne dog op mod mægtige KIF Kolding København, der vandt grundspillet i Herre Håndbold Ligaen.

- Der er ingen tvivl om, at KIF Kolding København er favorit. Men vi kommer med stor selvtillid og har troen på egne evner, så det handler bare om at gribe chancen og give den fuld gas i 60 minutter.

- Jo længere tid, vi kan holde kontakt med dem, desto større er vores chance for at lave overraskelsen til sidst, siger midtjydernes suveræne topscorer Martin Hansen til kif.dk.

Han mener, at KIF har landets bedste forsvar, hvorfor midtjyderne skal spille med stor omtanke samtidig med, at alle på holdet skal ramme deres topniveau.

I KIF-lejren er den rutinerede målmand Kasper Hvidt fuldt ud klar over, hvem der er favorit i lørdagens første semifinale. Og målet for KIF er klart: Både semifinale og finale skal vindes.

- Vi går efter at vinde alt, som vi kommer i nærheden af, lyder det uden omsvøb til final4.dk.

Om kampen mod upåagtede HC Midtjylland siger Hvidt:

- Vi skal lukke af i vores forsvar og score de nemme mål på kontra. Vi skal også have gang i vores etablerede angrebsspil med god bevægelse og timing.

- Gør vi det, vinder vi kampen og forhåbentligt også finalen om søndagen, siger Hvidt.

I lørdagens anden semifinale lørdag mødes ligaklubberne Bjerringbro-Silkeborg og GOG Håndbold.

Finalen spilles søndag.

/ritzau/

Dagens Gossip