Undgå at gå i stå

Mange vælger derfor at investere i en rollator for at få deres bevægelsesfrihed tilbage – men ligesom du sikkert har forskellige sko til forskellige lejligheder, kan du også få forskellige rollatorer til forskellige lejligheder.

De ældre skal have samme muligheder
Det danske samfund er blevet mere og mere handicapvenligt gennem de senere år, og det er nødvendigt. Sagen er nemlig den, at vi som nation bliver ældre og ældre. Ikke nok med at vi lever længere, så går der også længere tid før vi forplanter os. Dermed oplever vi som befolkning også, at vores gennemsnitsalder stiger.

Men livet stopper jo ikke, bare fordi man går på pension eller får nedsat førligheden. Med rollatorer kan de fleste opretholde mobiliteten og nyde deres otium med næsten samme frihed som almindeligt gående. Men ligesom der er forskel på sko – og alt andet, for den sags skyld – er der også forskel på rollatorer. Der findes indendørsrollatorer, udendørsrollatorer, rollatorer der kan pakkes sammen så man kan have dem med ud at rejse og meget, meget mere. Men som det er med alting i denne verden, er der intet der er gratis, og det gælder også for rollatorer.

Du kan ganske vist søge om kommunal støtte til diverse hjælpemidler, men hvis du ønsker at udvide dine muligheder og supplere med en eller flere rollatorer, så må du selv punge ud. Hvorvidt det er statens ansvar, at forsyne os med hjælpemidler som f.eks. rollatorer, er en politisk debat, der temmelig sikkert vil dele vandende ret markant. Men som udgangspunkt vil det uden tvivl være samfundstjenesteligt, at der afsættes ressourcer til at sikre, at så mange borgere som muligt er selvkørende og uafhængige af hjemmepleje og lignende i så lang tid som muligt.

Tag rollatoren med på ferien
Sommersolen bager ned over landet i denne tid, men selvom vejret egentligt arter sig ganske fortrinligt, er det alligevel højsæson for sommerferier i syden. Det er dejligt med ferie, men som rollatorbruger, er det også lidt af en udfordring i forhold til check-in i lufthavnen, samt ikke mindst at kunne komme omkring og opleve noget på ferien. Her vil det være en kæmpe fordel at investere i – eller leje en – rejserollator, der udemærker sig ved at kunne gøres aldeles kompakt og let at pakke med i flyveren.

Der findes dog også dem, for hvem en rollator ikke er nok, og som er afhængige af f.eks. en el-scooter for at komme omkring. Principperne er i bund og grund de samme for el-scootere som for rollatorer, at der findes forskellige modeller til forskellige formål, og ligesom med rollatorer, kan du også få rejsescootere, der som navnet antyder, er el-scootere til brug på rejser, da de kan gøres meget kompakte og i sammenfoldet tilstand ikke fylder meget mere end en almindelig stor rejsekuffert.

Dog skal man som gangbesværet være opmærksom på, at det er de færreste lande i sydeuropa, der er ligeså handicapvenlige som vi er det her i Danmark.

Dagens Gossip